Vallès Oriental

Sant Pere posarà antenes Wi-Fi per donar servei d'internet a les Faldes

L'Ajuntament té contactes amb empreses que oferiran el servei per uns 25 euros mensuals

L'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor destinarà entre 5.000 i 6.000 euros a la instal·lació de dues antenes reemisores per fer arribar una xarxa d'internet sense fils a la urbanització de Faldes del Montseny.

El consistori ja ha aprovat un canvi de partida del pressupost municipal per disposar d'aquests diners i tirarà endavant la instal·lació a partir del setembre. Una de les antenes es col·locarà on hi ha uns dipòsits d'aigua, perquè és un lloc elevat i perquè ja hi arriba l'energia elèctrica. La segona es posarà al centre cívic de la mateixa urbanització. D'aquesta manera, enllaçaran amb la xarxa principal que passa per la zona de Cardedeu.

Aquesta iniciativa és una prova per veure si funciona aquest sistema com a alternativa a les connexions d'internet de la xarxa telefònica convencional. “És un servei encara més patètic que la cobertura dels mòbils”, assegura l'alcalde, Martí Artalejo. “Si funciona estudiarem com traslladar això mateix a altres parts del municipi. Amb una inversió petita podem donar un servei a molta població”.

La idea de l'Ajuntament és crear la xarxa i buscar alguna operadora de telecomunicacions que doni el servei als particulars. Per accedir-hi, cal instal·lar una antena domèstica, que pot tenir un cost d'uns 300 euros, en funció del model. L'operadora –ja n'hi ha d'interessades, diu– oferiria la connexió a internet d'alta velocitat per uns 25 o 30 euros al mes.

Una solució alternativa passaria per l'extensió de la fibra òptica com ja s'està fent en poblacions com Granollers o Mollet. Aquesta alternativa “tardarà uns anys”, explica Artalejo, que els van dir en una reunió amb responsables de Telefònica a Catalunya.
Altres municipis del Vallès Oriental també han creat xarxa d'internet amb antenes. Entre d'altres s'ha fet a Montmeló, Lliçà de Vall, Figaró o Tagamanent.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona