Societat

Pluja intensa i calamarsa a Osona

A Torelló ha caigut pedra de la mida d'un ou de gallina

Protecció Civil manté la prealerta del pla Inuncat per l'episodi de tempestes al Ripollès, Garrotxa, Selva i Osona

Protecció Civil de la Generalitat ha informat aquest dissabte a la tarda que s'estan produint pluges intenses pluges a les comarques del nord de Barcelona i de Girona. Dins d'aquest episodi s'estan produint precipitacions amb calamarsa inclosa, especialment a Osona.

Les pluges estan sent destacades a les comarques del Ripollès, Garrotxa i Selva i a Osona. Al municipi de Montesquieu s'han registrat acumulacions de 46 litres per metre quadrat, 18 a Manlleu, 11 a Sant Hipòlit de Voltregà i 11 litres per metre quadrat a Muntanyola.

Les precipitacions han anat acompanyades de pedregades molt fortes. A Torelló ha caigut pedra de la mida d'un ou de gallina i fins i tot més grans. En alguns indrets ha caigut pedra seca, és a dir, la pedregada ha caigut pràcticament sense pluja.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) avisa que la pluja pot afectar qualsevol punt del país, però amb més probabilitat a les quatre comarques citades. Les precipitacions poden anar acompanyades de tempesta i, localment, de calamarsa, i també de vent que pot ser a ratxes i fort.

Es preveu que les pluges s'aniran desplaçant cap a la costa i aniran perdent intensitat. Tot i així, encara mantenen activitat i circulen lentament per les comarques afectades.

Per aquest motiu, Protecció Civil manté la prealerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat).

Per demà diumenge s'espera una nova tongada de xàfecs que afectaria les comarques de Ponent i les del Pirineu i Prepirineu, si bé amb menys intensitat que les d'aquest dissabte i d'ahir divendres.

Durant l'episodi de pluges d'ahir, el telèfon d'emergències 112 va rebre 159 trucades, la gran majoria procedents de la comarca del Segrià, amb 133, el 90% del total. Bona part dels avisos van ser per inundacions de soterranis i per incidències de trànsit.

Davant la possibilitat de pedregades, Protecció Civil recomana molta prudència en la conducció. En cas de ser sorpresos a l'exterior per alguna precipitació, aconsella buscar refugi dins algun habitatge o vehicle.

Els rius, rieres i torrents de les zones afectades per les intenses pluges baixen molt plens i hi ha risc de desbordament puntual. Per aquest motiu, es demana molta precaució i no acostar-se als cursos d'aigua ni intentar creuar-los amb vehicles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona