Societat

Mieres tindrà el primer pàrquing d'autocaravanes de la Garrotxa

El nou espai, pensat per fomentar el turisme familiar, serà al costat del pavelló i tindrà capacitat per a vuit vehicles, que s'hi podran estar dos dies

L'Ajuntament de Mieres ha pres recentment dues decisions encaminades a potenciar el turisme familiar: d'una banda, la projecció d'un aparcament per a autocaravanes, que serà el primer de la Garrotxa, i de l'altra, la tramitació del projecte d'un càmping presentat per una persona privada.

Limitacions

Pel que fa a les autocaravanes, l'espai escollit és l'esplanada de pàrquings de la zona esportiva, que queda als afores del nucli. S'hi podrà estacionar només dos dies com a màxim, ja que es vol evitar que l'aparcament esdevingui un assentament de llarga durada, i la capacitat serà de vuit vehicles. Els usuaris disposaran de connexió a les xarxes elèctriques i de sanejament. El condiciament de l'espai escollit costarà 20.000 euros, que es cobriran amb una subvenció Feder de la UE tramitada per Turisme Garrotxa, així com fons del mateix Ajuntament. Si es compleixen les previsions de l'equip de govern (de CiU), es podrà començar a fer servir l'estiu de l'any que ve. “Pretenem atraure els turistes que viatgen amb autocaravana per la Garrotxa, que cada cop són més nombrosos; que coneguin el poble i la comarca, i si pot ser, que més endavant repeteixin, vés a saber si en un allotjament rural o un altre tipus d'establiment”, ha explicat l'alcalde, Josep Rovira.

El càmping

Pel que fa al càmping, tindrà unes dimensions reduïdes i estarà situat a prop de la carretera del Torn. Com que encara falten molts tràmits administratius, no té una data concreta d'obertura. Els terrenys escollits no estaven destinats a equipaments, de manera que, arran de la presentació del projecte, l'Ajuntament ha fet una modificació del pla general que ara està en exposició pública.

Els dos projectes s'adiuen amb la intenció del consistori de potenciar Mieres com a destinació turística. L'Ajuntament s'està esforçant a difondre el municipi, sobretot a través de Turisme Garrotxa, una associació que aplega establiments i institucions del sector. Al marge dels atractius propis del municipi, com ara el paisatgístic, Mieres ven la seva situació geogràfica, a tocar del Parc Natural de la Zona Volcànica i molt a prop de l'estany de Banyoles, dos espais que atrauen molts forasters.

LA XIFRA

20.000
euros
és el pressupost per fer l'aparcament, que es finançarà amb recursos de la UE i del mateix Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona