Punxada després de l'eufòria

La Colla Vella topa amb un intent de quatre de vuit amb el pilar i els Minyons de Terrassa amb el tres de nou

Com un mal presagi, una pluja suau va fer acte de presència a la plaça de la Vila de Torredembarra just quan la Colla Vella es disposava a intentar el quatre de vuit amb el pilar. Era la tercera ronda, i el quatre de vuit que havien descarregat com a primer castell ja se'ls havia desquadrat força. Al quatre amb el pilar, però, els problemes al pis de quarts es van accentuar i un cop carregada l'estructura del quatre, el castell no es va poder defensar més.

Van completar l'actuació amb un dos de vuit en què sí que hi tenen plena confiança i amb un tres de vuit a la ronda de repetició. Com a conseqüència de la caiguda i de l'absència de l'enxaneta titular, els rosats van preferir deixar estar el pilar de sis i van tancar l'actuació amb dos pilars de cinc simultanis. «No creiem que després de Sant Fèlix ho haguem d'engegar tot a rodar», manifestava el cap de colla, Xavier Pena, que explicava també que tenen al cap un possible cinc de nou per Santa Tecla.

Molt positiva va ser l'actuació dels Castellers de Barcelona, que fins a última hora no van veure-ho clar però que finalment van jugar fort. Els barcelonins van lluir un dos de set molt lleuger, un segur quatre de vuit i un quatre de set amb l'agulla, amb vistes a apujar-lo un pis ben aviat, potser l'11 de setembre. Per acabar, un gran pilar de sis descarregat, la joia de la corona dels barcelonins aquesta temporada.

Els Nois de la Torre van demostrar que tenen per la mà els castells de sis i van completar el dos, el quatre amb el pilar i el cinc, a més del pilar de cinc. La manca de gent als assajos durant l'agost, però, els va passar factura i van haver de desmuntar el tres de set.

Intent malva

Els Minyons de Terrassa portaven el tres de nou com a plat fort a la festa major de Sabadell. El castell, però, va pujar amb molts problemes i, quan els dosos es col·locaven, el cap de colla va donar l'ordre de desmuntar-lo. Malauradament, no hi van ser a temps i el tres va fer llenya. Així, van completar el tres i el quatre de vuit, el dos de set i un pilar de sis que recuperaven després de les llenyes a Sitges.

Mancats de ritme després de les vacances i amb algunes baixes, els Capgrossos de Mataró van descartar el cinc de vuit i també van signar la clàssica, mentre que els amfitrions, els Castellers de Sabadell, repetien la millor actuació de l'any amb el tres de set aixecat per sota com a millor castell.

Cambrils, discret

El quatre de vuit carregat pels Xiquets de Reus va ser finalment l'única construcció de vuit pisos que va veure la festa major de Cambrils. Una Colla Joves relaxada després de Sant Fèlix va apostar per la gamma alta de set, amb el tres amb el pilar, el cinc i el dos. Si tot va bé, apujaran aquestes construccions un pis en la celebració de la Diada Nacional.

Una altra actuació destacada va ser la de la festa major de Guissona. Els Castellers de Lleida no van tenir un bon dia i no van poder coronar el primer pilar de sis de l'any, però els Margeners van poder revalidar el tres de set aixecat per sota i el set de set, castells que només havien completat un cop, i arrodonir amb el cinc de set la millor actuació dels seus dos anys d'història.

ELS ALTRES RESULTATS

Sabadell
Capgrossos de Mataró: 3/8, 4/8, 2/7, v/5
Castellers de Sabadell: 5/7, 3/7s, 4/7p, v/5
Minyons de Terrassa: 4/8, (i)3/9f, 3/8, 2/7, p/6
Tarragona
Castellers d'Altafulla: 2/6, 3/7, 4/6, p/5
Xiquets de Tarragona: 5/7, 4/8, 2/7, v/5
Guissona
Castellers de Lleida: (i)4/8, 2/7, 4/8, (id) 5/7, 3/7, (i) p/6, v/5
Jove X. de Tarragona: 3/7a, 4/8, 5/7, v/5
Margeners de Guissona: 7/7, 3/7ps, 5/7, 3 p/4
Cambrils
Castellers de Cornellà: 3/7, 4/7, 5/6, 2 p/4
Colla Joves X. de Valls: 3/7p, 2/7, 5/7, p/5
Xiquets de Reus: (id) 4/8, 4/8 c, 5/7, 3/7, 3 p/4
Vilanova del Camí
Castellers de Sants: 2/7, 3/8, 5/7, p/5
Castellers de St. Cugat: 3/7, 3/6p, 3/6s, p/5
Moixiganguers d'Igualada: 5/7, 3/7s, 4/7p, v/5


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.