Societat

Continua interromput el servei d'alta velocitat entre Girona i Figueres

El servei en aquest tram es realitza en trens regionals

La circulació de trens cap a Barcelona s'ha restablert a les 7.11 hores del matí

Els passatgers de trens internacionals viatgen en autocars fins a Perpinyà

La circulació de trens d'alta velocitat (TAV) entre Girona i Figueres continua interrompuda a causa de la inundació de l'estació de Girona aquest diumenge a la nit . El servei en aquest tram es realitza de manera alternativa en trens regionals, segons ha informat Renfe en un comunicat.

El servei entre Girona i Barcelona s'ha reprès aquest dilluns al matí. El primer tren d'alta velocitat ha sortit des de l'estació de Girona ca a la capital catalana a les 7.11 hores.

Els viatgers de trens internacionals seran traslladats en autocar entre Barcelona i Perpinyà (França). Els passatgers del primer tren amb sortida des de Barcelona i destí Lió que sortia a les 7.20 hores han estat transportats per carretera fins a la seva destinació.

El servei del TAV va quedar interromput aquest diumenge després de la inundació de l'estació de Girona a causa dels forts aiguats. L'aigua va entrar a la via cap a les nou de la nit pel desbordament de la riera de Pabordia.

Es tracta de la segona inundació de l'estació de l'AVE en pocs mesos, després que la infraestructura es negués a final de setembre, una circumstància que ja va obligar a interrompre el servei entre Girona i Figueres.

En aquest sentit, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha declarat aquest matí en declaracions a TV3 que la seva indignació està “elevada a l'enèssima potència” perquè des del consistori ja havien avisat que les obres fetes no havien resolt les causes que van provocar la primera inundació i hi havia el perill que el problema es repetís si tornava a ploure fort. A més, ha explicat que la setmana passada, davant la previsió de pluges, havien demanat que es tapés el forat, però no hi va haver resposta. “Estaven doblement avisats”, ha dit.

Per aquest motiu, ha demanat al ministeri de Foment i a Adif que “no s'amaguin” i que les mesures que es prenguin ara siguin “les definitives”. En relació al fet que ahir no se'l permetés accedir a l'andana després del succés, ha considerat “absurd” que l'alcalde no pugui fer una inspecció per veure com

Restablert el servei entre Vic i Balenyà

D'altra banda, des de les 6.30 hores, l'acumulació d'aigua en la via ha obligat a interrompre la circulació de la L3 de Rodalies entre Vic i Balenyà (Barcelona). Renfe ha gestionant un servei alternatiu entre aquestes dues estacions fins que a dos quarts de vuit del matí s'ha pogut restablir la circulació de trens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona