Infraestructures

L'estació del TAV a Girona es torna a inundar

El nou episodi es produeix només dos mesos després de la primera inundació del túnel, que va deixar la ciutat sis dies sense el tren

El punt d'entrada d'aigua ha estat el mateix

Els pitjors presagis es van complir ahir a Girona quan l'estació del TAV es va tornar a inundar arran de les fortes pluges, només dos mesos després que la ciutat estigués durant sis dies sense servei d'alta velocitat. Segons els bombers, ahir a la nit hi havia més d'un metre d'aigua a les vies. Tot i això, l'entrada d'aigua va ser menor que el 29 de setembre i tot apunta que la inundació no serà tan greu. Protecció Civil va activar la prealerta del Ferrocat.

La línia del TAV entre Barcelona i Figueres va quedar interrompuda a les nou de la nit a causa dels forts aiguats, que van tornar a deixar la via del tren plena d'aigua. El comboi que havia sortit de Figueres en direcció a Barcelona a les 20.45 de la nit va arribar a Girona un quart d'hora més tard, però només va poder avançar uns metres perquè l'aigua entrava en tromba a l'estació en direcció contrària. En aquest moment, es va fer sortir el passatge del tren i se'l va traslladar a un tren de rodalies. A les 21.15, Adif, l'administrador de la via, va decidir fer tancar l'estació d'alta velocitat de la capital gironina. El següent comboi, que havia de sortir a les 21.30 de Barcelona fins a Girona, es va haver d'anul·lar. Era l'últim tren del dia. Adif informava a través de les xarxes que “per les fortes pluges” s'havia inundat l'estació i quedava “suspès els servei” de trens.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, en una visita ahir a la nit a l'estació, va dir que l'Ajuntament “tenia raó” en considerar que el mur provisional que va fer Adif no evitaria una nova inundació. Es dóna el cas que Adif va canalitzar la riera a la zona, però va fer el mur annex al pou d'atac més baix que el mur de l'altra banda de la canalització, fet que ha provocat que la riera, en sobreeixir, hagi vessat cap a les vies. “Tots aquells dubtes que vam expressar estaven fonamentats. Ens van dir que no tornaria a passar i ha passat, amb l'agreujant que divendres vam enviar un avís a Adif de la previsió de pluges perquè tapessin el forat ni que fos provisionalment, i no es van prendre les mesures. L'aigua ha tornar a entrar pel mateix lloc”, va dir Puigdemont. L'alcalde va intentar entrar al túnel per veure l'abast de l'incident, però els membres de seguretat li ho van impedir. Per la seva banda, el conseller de Territori, Santi Vila, a través de Twiter, va declarar sobre l'incident: “Una vegada pot ser imprevisió, dues és incompetència i temeritat. Exigim responsabilitats als màxims dirigents d'Adif.”

LA XIFRA

1
metre
d'aigua es va arribar a acumular ahir a la via del tren de l'estació del TAV a Girona. Es va haver de desallotjar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia