Societat

I el geni s'ha reinventat

Teòricament havia d'estudiar econòmiques, però el 1980 va anar a treballar de rentaplats a l'hotel Playafels (Castelldefels), on va entrar per primer cop a una cuina, sense plantejar-se que arribaria a ser el millor cuiner del món. El 1984 va treballar com a cap de partida d'El Bulli, un establiment de prestigi situat a la cala Montjoi, a Roses, que ell va transformar en un centre de referència mundial. El 1997 li van atorgar la tercera estrella Michelin i entre els anys 2006 i 2009 el Bulli va ser nomenat el millor restaurant del món. Un èxit esclatant que va convertir Roses en el centre de la gastronomia mundial, una condició que va mantenir fins al 31 de juliol del 2011, quan al web es va poder llegir una frase que ha passat a la posteritat: “elBullirestaurant ha tancat les seves portes i s'ha convertit en Bullifoundation. A la Bullifundation no s'admeten reserves, ni ara, ni després que torni a obrir.” El geni que es va tornar a reinventar va declarar que havia arribat el moment de fer quelcom per a la societat i s'ha plantejat un gran repte, transformar l'alta gastronomia en una eina popular que estigui a l'abast de tothom que la vulgui tastar.

Ferran Adrià

Nascut a l'Hospitalet de Llobregat, considerat el millor cuiner del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.