Osona/Ripollès

Aigües Vic canvia els comptadors per implantar la telelectura

L’empresa preveu que l’any 2018 s’hagi substituït la totalitat dels dispositius mecànics.

Despenjar el porter automàtic o obrir la porta de casa i sentir la frase: “Venim a mirar el comptador” passarà a la història aviat, si més no a Vic. La companyia Aigües Vic ja ha començat a substituir els primers comptadors mecànics de sempre per uns nous dispositius que compten amb un sistema de telelectura. Així, durant aquest 2015 es canviaran 1.600 comptadors i l’any vinent 1.800 més. L’objectiu de l’empresa és haver substituït la totalitat de màquines a finals del 2018.

Els nous comptadors porten una antena incorporada que envia la lectura cap a l’oficina. El gerent d’Aigües Vic, Josep Maria Aparicio, explica que la tecnologia possibilita “rebre dades a distància” per fer el “control de consums”. Aquest sistema permetrà tenir “una millor precisió de la lectura” i alhora fer una “gestió més còmoda de tot el cicle de facturació i els balanços hídrics”. Així, per exemple, es podran donar alertes als usuaris que tinguin sobre consums i els usuaris, a través de l’oficina virtual, podran consultar els consums periòdics.

L’actuació suposarà una inversió de 306.934 euros que assumeix l’empresa, remarca Aparicio. Assegura que en la factura actual “ja s’hi inclou un concepte de manteniment de comptador i connexió de servei” que “no es tocarà”, de manera que “continuarà al mateix preu”. Així, l’empresa opta per “dedicar esforços en aquell element que ens uneix amb l’usuari, que és el comptador”.
Abastament fins al 2050

Fan un nou sistema de captació al Pou de la Barraca a Gurb

Una de les principals inversions d’Aigües Vic és el nou sistema de captació d’aigua del Ter, al Pou de la Barraca, a Gurb, que té un cost de 393.862 euros. El gerent d’Aigües Vic, Josep Maria Aparicio, explica que el projecte es porta a terme amb l’objectiu de “garantir l’abastament fins al 2050” als municipis que gestionen, que són Vic, Gurb, Santa Cecília i Muntanyola. L’actual braç artificial d’aigua “és suficient i és bona quant a la quantitat i garantia en diferents episodis de l’any”, assegura. Amb tot, quan hi ha pluges torrencials “hi ha unes avingudes que el braç artificial queda obturat”. Per aquest motiu, “junt amb la necessitat de garantir l’abastament fins al 2050” es van plantejar el nou projecte de punt de captació “anant a buscar la llera del riu natural sense dependre de la derivació d’aigua”. Segons el gerent, “anirem a buscar la zona d’influència de la resclosa de Malars”, en un punt on l’aigua tingui “una làmina constant i arribi per obra civil fins al pou de captació en qualsevol època de l’any” i també “en qualsevol condició de l’estat de l’aigua.

Històricament l’abastament de Vic es va iniciar amb la portada d’aigua de Forat Micó, al riu Ges, una captació que ara “és simbòlica”, ja que el 95% prové del Ter.
Dins el pla d’inversions previst fins al 2016 Aigües Vic també preveu renovar més de 1.000 metres lineals d’antigues canonades amb la voluntat de “disminuir els índexs d’aigua no registrada”. En el mateix sentit també s’ampliarà una mitjana de 300 metres lineals per abastir noves àrees habitables.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona