Societat

Un total de 26.000 hores d'atenció a casa, al Ripollès

El Consorci de Benestar Social ha fet pública la memòria del 2014, que ho revela i, també, que el percentatge de dones és superior al d'homes

També recull els ajuts a famílies en risc d'exclusió

El servei d'ajut a domicili ha atès durant el 2014 un total de 191 persones i ha invertit un total de 26.000 hores a aquesta atenció, segons les dades de la memòria que ha fet públiques el Consorci de Benestar Social del Ripollès. Aquest servei ofereix la realització o suport en les activitats bàsiques de la vida quotidiana –alimentació, vestit, higiene…– i en les activitats complementàries –compra, cuina, socialització…– a través de professionals especialitzats. El 35,6 per cent de les persones ateses tenien més de 85 anys i el 36,6 per cent entre 75 i 84 anys. Un 66 per cent han estat dones. Com a servei complementari a les persones que són usuàries del servei d'ajut a domicili, el consorci ha ofert el servei d'ajudes tècniques per tal de millorar la qualitat de vida de la persona i dels cuidadors. S'han gestionat deu ajudes tècniques durant el 2014. Els materials més habituals han estat els llits articulats i les grues.

Per altra banda, el Consorci de Benestar Social del Ripollès a través dels serveis socials bàsics, ha atorgat durant el 2014 setze ajuts per poder mantenir l'habitatge a les persones o famílies que es troben en situació d'exclusió social. Es tracta d'ajuts per al lloguer als municipis de Campdevànol, Ogassa, Ribes, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Santa Pau; i un per fer front a la hipoteca al municipi de Campdevànol. En concret, ha concedit 6.340 euros per a lloguer i 135 euros per a hipoteca.

Pel que fa al servei Ofideute, per fer de mitjancer entre entitats bancàries i propietaris amb dificultats per assumir el pagament de la hipoteca, durant el 2014 ha resolt el 77,7% de les situacions en les quals ha intervingut. La principal solució sol ser el lloguer, ja sigui en modalitat de dació o bé de lloguer social.

Per municipis, des del 2012 fins al 2014 s'ha intervingut en 28 situacions: tres a Campdevànol, 22 a Ripoll i una a Camprodon, Ribes i Sant Joan, respectivament.

LA XIFRA

191
persones,
un 66% de dones i un 44% d'homes, han rebut atenció domiciliària al Ripollès durant l'any passat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona