Societat

El bisbe de Girona aprova vint-i-dos nomenaments

Els nous càrrecs, parroquials i no parroquials, tenen l'objectiu de donar resposta a necessitats pastorals i enfortir diversos serveis de la diòcesi

També hi ha quatre jubilacions canòniques

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va signar, divendres, 22 nous nomenaments per enfortir el servei i l'atenció pastorals de la diòcesi de Girona. El repartiment de noves responsabilitats afecta tant l'àmbit parroquial com el no parroquial. Hi ha, per exemple, el nomenament de mossèn Joan d'Arqué com a rector de les parròquies de Llançà, Portbou i Colera. Mossèn Arqué ha estat, fins ara, prevere de la diòcesi de Terrassa i capellà del centre penitenciari Quatre Camins de la Roca del Vallès.

Mossèn Pere Bellvert, vicari judicial del bisbat de Girona, ha estat nomenat rector de Vilablareix i de Fornells de la Selva en substitució de mossèn Josep Maria Jordà, que es jubila. Mossèn Josep Gispert, fins ara rector de la parròquia de Roses, intercanviarà la seva responsabilitat amb mossèn Josep Puig, que ho deixarà de ser de Calella i assumirà tant la parròquia de Roses com la de Palau-saverdera.

Mossèn Carreras té l'encàrrec d'impulsar l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG), institució vinculada a la Facultat de Teologia de Catalunya, i se li ha renovat el càrrec per cinc anys més. Entre els nous nomenaments es compten també els d'administradors parroquials de diverses parròquies dels arxiprestats de Banyoles, l'Alt Fluvià i Àngels-Llémena.

El bisbe Francesc Pardo també ha encomanat diversos serveis a diaques i laics en missió pastoral. Pel que fa a responsabilitats de gestió interna, mossèn Jordi Pascual serà notari secretari de la cúria diocesana i el nou diaca mossèn Josep Maria Garcia Plaja, notari secretari adjunt. Les noves responsabilitats es faran efectives a partir del proper 17 de setembre.

Finalment, el bisbe Pado ha donat també el vistiplau a quatre jubilacions canòniques de rectors. Són mossèn Pere Bach i Fernando, mossèn Josep Maria Jordà i Aymerich, mossèn Josep Puig i Teixidor i mossèn Josep Rovira i Sarlat.

LA DATA

17.09.15
Són efectius
els nomenaments que es van signar per enfortir l'acció i l'atenció pastorals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS