Societat

Societat

25 anys d'escoltes a Cassà

El dinamisme de l'entitat, que està formada per un centenar d'escoltes, l'ha portat a fer una campanya de micromecenatge per arreglar un nou local

L'entitat va néixer el 1990 fruit de la inquietud d'uns joves

L'Agrupament Escolta i Guia la Claca de Cassà de la Selva està de celebració, després de 25 anys al peu del canó. I amb molts projectes oberts mirant al futur. Núria Mitjavila explica que La Claca va començar a iniciativa d'un grup de joves que volien fer activitats per a la població. Un grup de jovent que formaven part del Grup de Reflexió i que es reunien al col·legi La Salle.

Mitjavila explica que en aquella època, i amb l'ajuda del germà Eduard Blasco, els impulsors parlaven sobre temes que d'alguna manera o altra els preocupaven; fins que es va arribar a la conclusió que no n'hi havia prou i que calia actuar. Els primers anys, entre el 1989 i el 1990, es van començar a fer unes sortides esporàdiques de cap de setmana amb els alumnes de sisè de La Salle. La primera es va fer a Santa Seclina, a Caldes de Malavella, i la segona, a ca l'Aldric, a Romanyà de la Selva. Les sortides van anar tan bé que el curs següent el grup ja es va establir com a agrupament amb el nom de La Claca, i obria les inscripcions als alumnes de sisè i de setè de la llavors EGB. Des d'aquell moment s'inicia un treball constant i sense pausa dels castors i llúdrigues, llops i daines, ràngers i noies guies, pioners i caravel·les i trucaires. Actualment, La Claca de Cassà agrupa un centenar d'escoltes del poble i de les rodalies.

Els projectes no s'han aturat, segons Mitjavila, i alguns són ambiciosos. Com ara assolir un nou local. Per això, i des de l'agrupament, ja s'ha posat en marxa un projecte de micromecenatge a través de la plataforma Verkami amb el qual es pretén recaptar 5.000 euros. La finalitat d'aquests diners és finançar part de les obres de rehabilitació del nou local del carrer Migdia que servirà de cau a partir de l'any vinent. L'objectiu és acabar les obres del nou cau entre el gener i el març del 2016. Els joves de l'agrupament realitzaran diverses accions al llarg dels 40 dies que dura la campanya de micromecenatge de Verkami, per tal de recollir fons. El calendari d'actes, però, no s'atura. A més, a l'abril es durà a terme una macrosortida familiar a la casa de colònies els Arcs de Santa Pau i, posteriorment, el 2 de juliol es dedicarà íntegrament a la celebració conjuntament amb altres entitats de Cassà. S'estan preparant diverses activitats obertes a tothom des del matí fins a la nit: concerts, jocs populars, cercavila de gegants, sopar popular. “És un dia que volem viure de cara a la gent del poble, al qual intentem fer el màxim servei possible ja que creiem que hem de ser útils a l'entorn directe on vivim”, destaca Mitjavila. El moviment escolta es va donar a conèixer l'any 1908 als Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona