Societat

Uns 200 projectes s'apunten al primer #GivingTuesday

La causa ‘Un dia per donar' se celebra dimarts i proposa col·laborar amb iniciatives d'educació, cooperació i contra l'exclusió social

Ja es poden fer donacions o apuntar-se a fer voluntariat

“Un dia per compartir, per pensar en els altres i actuar.” Amb aquesta filosofia arriba el #GivingTuesday per primer cop a Catalunya, amb el suport de la Taula del Tercer Sector. El dia és el primer dimarts de desembre –dimarts vinent–. En el marc d'aquesta iniciativa, diverses persones i organitzacions donen a conèixer les seves accions solidàries i busquen col·laboradors, sigui amb aportacions econòmiques, fent voluntariat o bé promovent una causa. En aquesta primera experiència a Catalunya, el #GivingTuesday: un dia per donar ha aplegat uns 200 projectes de més de 150 entitats.

“La iniciativa ha arribat a Catalunya amb molta empenta i moltes ganes. De moment, les entitats ja han aconseguit més de 300.000 euros”, explica Ricard Valls, impulsor del #GivingTuesday juntament amb Juan Mezo.

Totes les propostes s'apleguen en la plataforma www.givingtuesday.cat/projects . Es pot col·laborar amb 143 projectes socials locals amb temàtiques relatives a la salut, la recerca, l'educació, la protecció de la infància, així com la defensa del medi ambient i dels animals. També hi ha una quarantena de propostes de cooperació internacional per combatre les desigualtats. “Totes tenen un component d'impacte social –assenyala Valls–. Les grans ONG tenen ja molt múscul en comunicació, però ara tenen una oportunitat de fer força conjunta i sumar-hi, a més, altres entitats més petites.”

El Punt Avui recull des d'avui i fins dimarts algunes de les propostes: el Banc de Sang, la Fundació Adsis, El Pont Alimentari i l'oci inclusiu per a persones amb discapacitat intel·lectual que promou Dincat.

El #GivingTuesday és una iniciativa amb presència en 68 països i amb més de 36.000 organitzacions participants. Va néixer fa quatre anys a Nova York a través de Y92, una organització cultural i comunitària que de seguida va tenir el suport de les Nacions Unides. Pensat precisament per posar el contrapunt al consumisme amb etiqueta nord-americana del #BlackFriday i el #Cybermonday, als EUA, en l'edició de l'any passat el #GivingTuesday va recaptar 45 milions de dòlars en donacions en un dia, el doble que el 2013. Destacable és que el 65% dels donants o voluntaris ho van ser per primer cop. Pel que fa a la presència a les xarxes socials, a Twitter va tenir 32,7 milions d'impactes, amb 698.600 esments de #GivingTuesday.

LA DATA

01.12.15
Se celebrarà
per primera vegada a Catalunya el #GivingTuesday: ‘un dia per donar'.

LA FRASE

El #GivingTuesday anirà creixent any a any, però de moment volem gaudir de la celebració
Juan Mezo
impulsor del #GivingTuesday

Metges sense Fronteres per als refugiats

La proposta de Metges sense Fronteres és reforçar l'operació marítima al Mediterrani, on tres vaixells de l'ONG treballen per rescatar les persones que fugen de la guerra i de la misèria.

25.000 voluntaris es mobilitzen pel Gran Recapte

El Gran Recapte mobilitza entre avui i demà 25.000 voluntaris per intentar recollir 5.000 tones d'aliments. Es necessita sobretot llet, oli, llegums cuits i conserves de peix i carn.

Fundació Josep Carreras, per curar la leucèmia

La Fundació Josep Carreras dedicarà els fons recollits amb la campanya al centre de recerca públic centrat en la leucèmia i a investigar també altres malalties oncològiques de la sang.

Mambré treballa per intentar donar habitatge

A Barcelona hi ha 30.000 pisos buits i 3.000 persones sense llar. La Fundació Mambré va ser creada el 2007 per Arrels Fundació, Assís Centre d'Acollida, Filles de la Caritat i Sant Joan de Déu.

Acompanyar les persones que dormen al carrer

#UnMiliódeGràcies és un compromís d'Arrels Fundació per reclamar que totes les persones que viuen a la ciutat de Barcelona dormin cada nit a la seva llar. El protagonista de la campanya és un got.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona