Societat

El Pirineu espera un 80% d'ocupació durant el pont

La presència de neu fa preveure una alta afluència de visitants a les zones de muntanya, que podria arribar al 90% a les zones d'influència de les estacions

Totes les estacions d'alpí i algunes de nòrdic obren aquest pont

Comença la temporada alta a muntanya amb bones perspectives per al sector turístic. S'espera una ocupació al voltant del 80% de mitjana a tot el Pirineu entre avui i el dimarts 8, segons les dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Aquest percentatge podria augmentar al 90% d'ocupació en les zones d'influència de les estacions d'esquí, gràcies sobretot al bon estat de la neu a les estacions, fruit de les nevades de la segona quinzena de novembre.

Ahir ja van obrir portes les estacions d'Espot, Port Ainé i Tavascan, al Pallars Sobirà, i avui ho farà Port del Comte, al Solsonès. Vaquèira, a l'Aran, i Boí Taüll, a l'Alta Ribagorça, ja van obrir la setmana passada, amb uns 5.300 forfets venuts entre les dues estacions. La previsió és que durant aquest pont de la Puríssima les estacions d'esquí alpí de la demarcació de Lleida puguin arribar a vendre més de 65.000 forfets.

Baqueira Beret disposa de molt bons gruixos de neu i preveu tenir disponibles 110 quilòmetres de pistes, cosa que representa el 70% de les seves instal·lacions obertes. Port Ainé i Espot Esquí preveuen tenir obertes al públic al voltant del 50% de les seves instal·lacions. Per la seva banda, Boí Taüll Resort disposa de moment de 9 quilòmetres de pistes en funcionament, mentre que Tavascan tindrà totes les seves instal·lacions obertes i amb molt bona qualitat de neu, fet que també ha animat les reserves de darrera hora. Pel que fa a Port del Comte, l'estació té previst obrir dissabte la zona de debutants, Tubbies i trineus.

El patronat preveu una bona ocupació als hotels, les cases de turisme rural i els apartaments, com també al sector del càmping en la modalitat d'allotjament en bungalous i a les segones residències. De fet, es preveu que durant aquests quatre dies de pont la Val d'Aran i la resta de comarques del Pirineu lleidatà amb estacions d'esquí obertes constitueixin una de les primeres destinacions de neu de l'Estat espanyol.

Per sectors, els hotels estaran al 80%, al Pirineu, mentre que a la resta de la demarcació es podria situar a la meitat. El turisme rural, estarà entre el 75% i el 80%, però al Pirineu pot arribar al 95%. Pel que fa al càmping, en els bungalous hi ha reserves del 60%, però es preveu arribar a un 90% d'ocupació.

A la resta del país, també s'esperen bones xifres d'ocupació a les destinacions de costa i la ciutat de Barcelona. A la capital del país els hotelers calculen una ocupació d'un 75% durant el pont de la Puríssima, que podria augmentar al 80% durant els dies de Nadal i a fer penjar el cartell de complet durant el cap de setmana de Cap d'Any. A les comarques del Camp de Tarragona també calculen un 75% d'ocupació als hotels de la Costa Daurada pel pont.

LA XIFRA

65.000
forfets
es podrien vendre durant el pont de la Puríssima a les estacions d'esquí de la demarcació, segons el sector

LA FRASE

El domini esquiable es podrà augmentar els pròxims dies quan baixi la temperatura i produïm més neu
David Rey
Director desenvolupament de boí taüll resort

L'esquí nòrdic, irregular

Les estacions d'esquí nòrdic del Pirineu català obriran les seves instal·lacions a mig gas durant aquest pont de la Puríssima. Les estacions de Sant Joan de l'Erm, Lles de Cerdanya, Guils Fontanera i Tavascan asseguren quilòmetres esquiables a les seves estacions, mentre que la resta d'estacions de la Mancomunitat Tot Nòrdic, Tuixent-La Vansa, Aransa i Virós, només poden dir que obriran les instal·lacions i que hi haurà circuits marcats per fer amb raquetes. La tècnica de la mancomunitat, Imma Obiols, ha apuntat a l'agència ACN que les estacions són “optimistes”: “Fa fred a les nits i la neu es manté amb bona qualitat, així que qui vagi a esquiar trobarà bones condicions.”

Aquest any el forfet de temporada de l'esquí de fons inclou un xip electrònic per tal de comptabilitzar l'afluència d'esquiadors a les estacions d'esquí nòrdic. Aquesta és una de les novetats d'enguany de la mancomunitat. Obiols assenyala: “Aquest xip ens permetrà saber els esquiadors que van a cada estació, d'on provenen i quines són les preferències a l'hora de practicar l'esport.” En aquest sentit afegeix: “Fins ara només sabíem en quina estació es feien el forfet, ara podrem conèixer els hàbits dels esquiadors.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES