Societat

Jané obre la porta a talls de trànsit per evitar col·lapses durant el temporal de neu

El conseller d'Interior avisa que es pot restringir la circulació en aquells trams de la xarxa on normalment no hi neva

Demana evitar desplaçaments que no siguin imprescindibles, fer cas dels avisos i dur cadenes al vehicle

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha avançat que aquest dissabte es podran produir talls a la xarxa viària catalana per evitar el bloqueig de vehicles degut al temporal de neu previst a diverses comarques catalanes.

En declaracions des de falset, on s'ha reunit amb alcaldes del Priorat en la Junta Comarcal de Seguretat per abordar les diferents problemàtiques del territori, Jané ha explicat que en funció de com es desenvolupi l'episodi de neu i fred previst pot haver-hi afectació a la xarxa viària. En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra podrien restringir la circulació en alguns trams de carretera “on normalment no hi neva”, per evitar que els vehicles “es trobin enmig de la nevada”, ha detallat.

El conseller ha recordat que el Pla Neucat està activat en fase d'alerta i que la nevada pot afectar cotes baixes. Per aquest motiu, ha fet una crida a seguir les recomanacions i avisos dels serveis d'emergències, a evitar desplaçaments tret que siguin imprescindibles i a dur cadenes al cotxe per si cal utilitzar-les.

“Cal màxima precaució, màxima prudència i tota l'atenció, a l'espera de veure si es confirmen les previsions que estan anunciades”, ha afirmat Jané.

El conseller ha indicat que hi ha “prediccions severes” de cara al matí i migdia de dissabte. “Pot nevar, i pot nevar molt”, en particular al Pirineu i al Prepirineu, on la nevada es preveu “més severa”.

Aquest dissabte a les 9 del matí el departament d'Interior acollirà una reunió de coordinació amb els responsables dels diferents cossos policials, Protecció Civil, Servei Català de Trànsit, SEM i Bombers, entre d'altres, “per avaluar exactament com ha anat la nit i quines són les prediccions per les properes hores”. Jané ha garantit que tots els plans estan definits en previsió de possibles incidències, especialment a nivell de circulació.

Protecció Civil recomanat que s'extremi la precaució en els desplaçaments a les zones on està previst que nevi, especialment si s'ha de conduir o participar en activitats a l'aire lliure. En el moment de la nevada, si és abundant o s'acumulen gruixos importants, s'aconsella evita la mobilitat per facilitar la neteja de les vies i per no col·lapsar les carreteres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró