Societat

650 armats en formació pels carrers de Mont-roig

Serà en el marc de la Trobada d'Armats de les Comarques Tarragonines, que se celebrarà aquest diumenge

En la cita, s'hi aplegaran dinou grups i hi haurà una demostració de cadascun

Un dels elements més apreciats de la Setmana Santa són els grups d'armats que acompanyen les processons. I, aquest diumenge, aquells a qui agradi veure'ls desfilar i gaudir de les figures que componen amb els seus passos, tindran l'oportunitat de veure desfilar alhora fins a dinou cohorts procedents de diverses localitats de Tarragona i de Lleida. Serà a Mont-roig del Camp, en la XX Trobada d'Armats de les Comarques Tarragonines.

La diada començarà de bon matí amb l'arribada i un esmorzar per als participants. Les cohorts formaran a dos quarts d'onze del matí i començarà el recorregut pels carrers de la localitat. En aquesta ocasió hi participen els armats del Pla de Santa Maria, Reus, Vilaplana, la Palma d'Ebre, Valls, Vilallonga del Camp, Alcover, Constantí, la Pobla de Mafumet, l'Espluga de Francolí, l'Arboç, Mont-roig del Camp, el Vendrell, Montblanc, Riudecols, Riudoms, Juneda, Maspujols i Flix. Al final del recorregut, cada formació tindrà uns minuts per mostrar alguna de les seves figures. El lliurament de les cintes i els records a cada grup tancarà la diada.

Com és habitual, la trobada l'organitza el grup amfitrió, en aquest cas l'Associació Armats de Mont-roig. “Des de la nostra arrancada, ara fa sis anys, hem assistit a les trobades de Flix, el Vendrell, l'Espluga de Francolí, Puigpelat i la Pobla de Montornès, i ens feia molta il·lusió organitzar-ne una”, explica la presidenta de l'entitat, Antonieta Moran, que no s'està d'afegir-hi: “És una festa molt maca per als qui ens agraden els armats.”

La trobada

13 de març, 10.30 h.

Recorregut: Dr. Segarra, Calvari, Reial, Agustí Sardà, Indústria, Cristòfol Colom, plaça Miramar, Cobla d'en Taudell, avinguda Reus, Riba i Mestre, plaça Joan Miró, Major, plaça Mossèn Gaietà Ivern, Sant Antoni, Mare de Déu de la Roca, pàrquing Casa de Cultura.

Més informació: armatsmont-roig.blogspot.com.es www.mont-roig.cat

Sis anys d'armats en les processons

El grup d'armats de Mont-roig està format per una vintena de persones. Es va constituir com a associació ara fa sis anys, després de molt de temps d'anar rere la idea. En el seu bateig van ser apadrinats pels armats de Riudecols i de Cambrils. Feia molts anys que Mont-roig no havia tingut armats en les seves processons. Històricament, aquest paper, l'havien interpretat nens petits. Actualment, els armats participen en el viacrucis del matí de Divendres Sant i en la processó del Sant Enterrament de divendres a la nit. Entre altres coses, aquesta cohort destaca per la seva vestidura, amb un gran escut i una armadura tota articulada “que crida l'atenció”. “És molt maca, però també molt pesada”, explica la presidenta de l'entitat, Antonieta Moran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia