Societat

Tolerància zero a Calaf contra les infraccions de trànsit i aparcament

Durant els mesos d'abril i maig ja s'han fet 200 avisos per infraccions

La prioritat del govern és posar fi al fet que s'aparqui en llocs no permesos

Aquest mes de juny es comencen a sancionar les infraccions que contempla la nova ordenança de circulació de Calaf. El govern municipal vol incidir especialment en els aparcaments inadequats, perquè un dels principals objectius de l'ordenança és ordenar el trànsit i l'estacionament als carrers del municipi, per evitar molèsties als veïns i garantir la seguretat i les normes bàsiques de civisme.

La nova ordenança va entrar en vigor el 22 de febrer i estava previst que se sancionés ja des del mes de maig passat. L'Ajuntament de Calaf va optar, però, per allargar un mes el període d'informació i avisos.

200 avisos previs

Els vigilants municipals han emès avisos durant els mesos d'abril i maig per tal d'informar els veïns sobre la nova ordenança. Aquest període també ha servit per familiaritzar els conductors amb la nova senyalització que s'ha instal·lat al municipi, sobretot la que afecta l'aparcament.

Entre els mesos d'abril i maig s'han emès 200 avisos on s'alertava, principalment, d'estacionaments en zones prohibides, davant de guals, per aparcar sobre la vorera o per vehicles aturats en doble fila. Les sancions varien segons el tipus i la gravetat de la infracció. Per exemple, se sancionaran amb 90 euros els estacionaments en un lloc on estigui senyalitzat com a prohibit. Si és en doble fila, la multa podria ascendir fins als 200 euros. Les infraccions molt greus, com ara circular de manera temerària o en sentit contrari, seran sancionades amb uns 500 euros.

La Diputació de Barcelona gestionarà la recaptació de les multes.

LA XIFRA

500
euros
és la sanció màxima que preveu l'ordenança en cas d'infracció molt greu.

LA DATA

22-2-2016
Va entrar en vigor
la nova ordenança, tot i que fins a l'1 de juny no se sancionava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia