Societat

Els ajuntaments d'Àneu aplaudeixen el retorn del festival Doctor Music

El projecte per recuperar l'any 2019 el gran aplec musical que es va fer fa vint anys als prats d'Escalarre és rebut amb optimisme pel territori

Satisfacció generalitzada pel possible retorn del festival Doctor Music a les valls d'Àneu. Totes les recances que va despertar en el territori, l'any 1996, la primera edició del macrofestival, que havia de reunir fins a 25.000 persones en tres dies a Escalarre, s'han transformat ara en fal·lera i afany. L'anunci fet per la productora Doctor Music de convocar, amb vista al 2019, una nova edició del que va ser conegut com a “festival de la vaca” té el ple suport dels quatre ajuntaments de les valls d'Àneu: Esterri, la Guingueta d'Àneu, València d'Àneu i Espot. La notícia també ha estat ben rebuda pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

En aquest context, Doctor Music espera que, més enllà d'aplaudir la iniciativa, els ajuntaments facilitin “en els pròxims mesos” un acord amb els propietaris dels terrenys que pugui assegurar que es faci el macrofestival dels Pirineus. Doctor Music, que vol anar revelant més detalls del projecte en els mesos vinents, ha avançat que aquesta serà una edició “única” del festival i que es prepara amb voluntat de reviure, vint anys després, “l'experiència màgica” viscuda al Pirineu a final de la dècada dels noranta.

La temporalitat limitada de l'esdeveniment és una de les principals diferències respecte del projecte original, que va néixer amb voluntat de permanència i que, de fet, va encadenar tres edicions seguides.

L'edició commemorativa del Doctor Music Festival respectarà el format original de tres dies de concerts repartits en diversos escenaris, com també la planificació d'activitats lúdiques paral·leles.

Josep Servós, l'alcalde de la Guingueta d'Àneu, va explicar a l'agència ACN que el promotor del festival, Neo Sala, ja s'ha posat en contacte amb alguns ajuntaments per avançar-los els primers detalls del projecte, com ara que es farà el 2019 per tenir temps de reunir un cartell de primera fila d'àmbit internacional. Segons Servós, el festival dels Pirineus tindrà el mateix nivell que les edicions originals, però actualitzat.

LA XIFRA

25.000
persones va reunir la primera edició del festival. El preu de l'entrada era de 10.900 pessetes (66 euros).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona