Societat

oci

Fre al consum d'alcohol entre menors a les barraques de Calella

Ajuntament i entitats locals acorden posar en marxa un seguit de mesures que inclouran el repartiment d'aigua gratuïta a l'entrada del recinte

Es detecta un increment del nombre d'adolescents que aprofiten la festa per beure

Les tradicionals barraques de la festa major de la Minerva de Calella, a finals de setembre, inclouran aquest any un paquet de mesures per lluitar contra el consum d'alcohol entre els menors. Després de detectar un increment de la ingesta d'alcohol en aquest col·lectiu en celebracions anteriors com ara carnestoltes, des de les àrees de Salut i Joventut del govern de CDC i el PSC s'ha impulsat una campanya preventiva amb el lema Per unes barraques divertides i responsables. La regidora de Joventut, Cindy Rando (PSC), admet que és massa ambiciós pensar que les mesures posin fi totalment al consum entre els menors d'edat, “perquè es tracta d'un objectiu més complex en què també s'han d'implicar tant els joves com les seves famílies”, però en defensa l'aplicació. “Es tracta de facilitar instruments que demostrin que es pot disfrutar al cent per cent de les barraques sense emborratxar-se i respectant les normes de convivència”, assegura.

D'altra banda, Rando valora que les actuacions s'hagin consensuat amb representants de les associacions Agrupament Escolta Montnegre, Geganters de Calella, Udols de Foc, Rock on the Rocks, Club Handbol Calella i l'AMPA Freta, i amb el suport de l'agent de proximitat, Óscar Mateo, i les tècniques Mariona Grau i Mar Latorre, de Joventut i del programa de drogodependències.

Entre les propostes que es posaran en marxa destaca el repartiment d'ampolles d'aigua de manera gratuïta a l'entrada del recinte. “Hi haurà aigua per a tothom per evitar que l'excusa per consumir alcohol sigui la set”, diu la regidora, que enumera altres accions com ara el foment de l'ús del bus nocturn i del tren, les xerrades informatives i la incorporació al programa de festa major d'una pàgina amb recomanacions sobre el consum d'alcohol. “Som conscients que lluitem contra un costum arrelat, però quedar-nos de braços plegats no és cap opció i creiem que es poden obtenir resultats prou satisfactoris”, afirma la regidora.

Paral·lelament, en els dies previs a la festa major els agents cívics visitaran els establiments on es ven alcohol per recordar-los la normativa i la prohibició expressa de vendre'n a menors. “Estem treballant la possibilitat de demanar-los més implicació penjant als aparadors algun tipus de cartell on quedi clar el seu compromís amb la campanya”, avança Rando. Tot i això, durant les barraques es mantindran els controls policials habituals a la zona de la platja per evitar la proliferació del fenomen del botellón. Un cop hagi passat la festa major, els membres de la taula de participació es tornaran a reunir per avaluar les actuacions fetes i proposar-ne de noves de cara a futures celebracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Suspenen de nou la qualitat de l’aigua de la platja del Rec del Molí

L’ESCALA
erupció volcànica

Nova erupció volcànica en Reykjanes (Islàndia), la cinquena en últims mesos

barcelona
Medi ambient

El Port de Barcelona millora el control de la contaminació a l’aigua i l’atmosfera

Barcelona
Societat

Les entitats socials demanen més comunicació a Albiol

Badalona
L’Índia

Nova Delhi bat un rècord de 52,3 graus en plena onada de calor al nord del país

barcelona

Acampada a la UAB per exigir que es trenquin relacions amb Israel

Cerdanyola del Vallès

El CAC premia treballs que fomenten l’educació en comunicació audiovisual a les escoles

GIRONA
societat

Torna Benvinguts a Pagès. La Festa!

Barcelona
educació

Un jutjat avala la sanció de la UAB a un professor per abús d’autoritat

barcelona