Societat

L'incendi de Vilaverd entra en fase de control

Una quarantena de dotacions dels bombers continuen treballant en les tasques d'extinció del foc, que ja ha cremat unes 10 hectàrees

La TV-7042, la C-14 i la C-240 continuen tallades, mentre que la T-742 ja ha estat reoberta

El foc de Vilaverd ha entrat aquest vespre en fase de control, segons han informat els Bombers de la Generalitat. Un quarantena de dotacions terrestres continuen treballant aquest vespre en les tasques d'extinció de l'incendi que s'ha declarat aquest dimecres en aquesta localitat de la Conca de Barberà.

El foc, que continua actiu, ha avançat lentament aquesta tarda entre Vilaverd i Montblanc, al sud d'un paratge conegut com el Pla d'en Viver. Es tracta d'una zona arbrada i de bosc baix. Segons els les primeres estimacions del cos d'Agents Rurals, ja s'han cremat unes 10 hectàrees forestals.

Cap a dos quarts de 10 de la nit ha entrat en fase de control.

Els Bombers de la Generalitat intenten envoltar el perímetre i els mitjans aeris concentren les descàrregues d'aigua al cap de l'incendi. Els mitjans aeris, 7 helicòpters bombarders, 4 avions de vigilància i atac i 3 helicòpters de comandament han treballat a la zona fins que s'ha fet fosc.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), a causa de l'incendi continuen tallades tres carreteres: la TV-7042 a Montblanc, entre els quilòmetres 0 i 12; la C-14 entre els quilòmetres 20 i 34; la C-240 entre els punts quilomètrics 31 i 34. En aquests dos últims casos, els vehicles són desviats perla C-37 i la N-240 a l'altura d'Alcover. En canvi, la T-742 a Valls, s'ha reobert després d'haver estat tallada durant unes dues hores.

Al la zona també hi treballen les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), dues dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), quatre del cos d'Agents Rurals i quinze patrulles dels Mossos d'Esquadra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.