Urbanisme

Urbanisme

Comença l’enderroc de les cases barates del Bon Pastor

El barri del BonPastor de Barcelona diu adeu a les antigues cases barates. Aquesta setmana ha començat l’enderroc de 184 habitatges, amb la previsió que els treballs finalitzin a l’estiu.

El reallotjament dels veïns en blocs nous va culminar l’estiu passat. Només se salvaran dues illes de cases, com a objecte de la conservació de la memòria del barri i en forma de museu inaugurat l’any passat. Als solars que alliberi l’enderroc s’aixecaran habitatges públics i zones verdes.

Les actuacions es faran per fases. Primer es farà una selecció i retirada de residus i, posteriorment, l’enderroc pròpiament dit de les edificacions.

La primera fase s’ha iniciat a les tres illes formades pels carrers d’Arbeca, de Tàrrega i de Sant Adrià, amb la previsió que puguin quedar enderrocades aquestes pròximes setmanes. Més endavant li tocarà el torn a les altres vuit illes.

El procés de remodelació del Bon Pastor va començar el 2002 per tal de proporcionar un habitatge nou i digne a les famílies que vivien a les cases barates, petits habitatges d’uns 40 metres quadrats construïts a la dècada del 1920. El 2002 es va aprovar la modificació del Pla General Metropolità per a la transformació del barri i el 2003 es van signar els convenis amb les associacions de veïns que establien les condicions de reallotjament.

La remodelació del barri consta de cinc fases, de les quals quatre ja han estat completades. Les quatre fases ja realitzades han proporcionat un habitatge a unes 600 famílies veïnes de les cases.

Quant a les antigues cases barates que es conserven, es tracta de dos grups de 16 casetes, el grup inaugurat ja com a museu del MUHBA i el de davant, per poder conservar també la fisonomia del carrer, i pendent de definir l’ús de l’interior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet