Urbanisme

Horta reconstruirà la bassa que va inspirar Picasso a la nova plaça de Catalunya

L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan té previst iniciar abans de final d'any la reforma integral de la plaça de Catalunya, amb una recreació de l'antiga bassa que Pablo Picasso va fotografiar –i pintar– durant la seua segona estada al poble, ara fa cent anys. «Estem treballant amb la voluntat d'assolir tot el consens possible, ja que estem parlant d'un dels espais més representatius d'Horta, el lloc de reunió dels veïns», va afirmar ahir l'alcalde, Àngel Ferràs.

La plaça de Catalunya és el principal eix comercial i de comunicacions d'Horta de Sant Joan. En aquest sentit, l'alcalde va assenyalar que l'objectiu del consistori és lligar la millora de la plaça amb la figura de Picasso. Segons Ferràs, el projecte forma part de l'acord que l'Ajuntament ha assolit amb la direcció general de Carreteres de la Generalitat, en el marc de la millora de la carretera d'Horta. Però no només hi està implicat el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, també hi participarà el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. El projecte preveu l'aixecament de l'illa central enjardinada, així com l'eliminació de la calçada que hi ha al costat de la plaça on hi ha els bars i les oficines de les caixes d'estalvi. Per tant, en aquesta part de la plaça s'habilitarà una zona de vianants, tot i que s'instal·laran pilons retràctils per permetre la càrrega i descàrrega i l'accés puntual de vehicles. A banda, en el lloc de l'illa enjardinada es construirà una rèplica, a menor escala, de la bassa que Picasso va immortalitzar, primer en una fotografia i més endavant en el seu quadre cubista La bassa d'Horta. La bassa no era una altra cosa que un abeurador per als animals, possiblement del segle XVII, i que va ser enderrocat l'any 1914.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins