Societat

Intersindical Valenciana crida a la mobilització general el Primer de Maig

Per al Sindicat, aquesta data té enguany una significació especial per la greu situació laboral i social en que s'hi viu

Intersindical Valenciana fa una crida a les treballadores i treballadors, les persones aturades i pensionistes, la gent jove, les dones, les persones migrants... i al conjunt de la societat valenciana a participar massivament en les manifestacions del Primer de Maig.

Per al Sindicat, aquesta data té enguany una significació especial per la greu situació laboral i social que s'hi viu degut a les polítiques neoliberals i antisocials dels governs espanyol i valencià. Aquests estan aprofitant la crisi com coartada per acabar amb els drets socials i laborals i reduir les prestacions socials del conjunt de la ciutadania.

La xifra de 727.000 persones sense treball, el 29,19% de la població activa, i el 55,7% de la gent jove en atur són dues dades molt significatives de la realitat laboral del País Valencià.

Per això, des de la Intersindical Valenciana es considera que “cal fer front a aquesta situació des de la mobilització general, generant alternatives socials i polítiques que capgiren les actuals polítiques. És a dir, de la mateixa manera que en el passat vam aconseguir els drets que s'estan destruint, ara també podem aconseguir-ho a través de moviments socials amples que siguen capaços de governar per la majoria de la població i no per una minoria de l'1%”.

En aquest Primer de Maig Intersindical Valenciana opina que “s'ha de visualitzar la força de les treballadores i treballadors als carrers de les ciutats i pobles del nostre país. La participació és important per: construir eixa alternativa social i política; superar l'època de la mal anomenada concertació social i aconseguir, no només frenar les retallades i destrucció de drets laborals, sinó canviar el rumb de les polítiques”.

Intersindical Valenciana ha convocat manifestacions a diverses ciutats del País sota el lema: “Poguérem. Podem”. Les manifestacions convocades s'hi desenvoluparan a Elx. Pl. Barcelona. 11 hores. Alcoi. Pont de Sant Roc. 11 hores. Alacant. Escales IES Jorge Juan. 11:30 hores. Dénia. Pl. País Valencià. 11 hores. Gandia. Passeig Germanies (Hopital Sant Francesc de Borja). 12 hores. València. Plaça Sant Agustí. 11:30 hores. Castelló. Plaça Mª Agustina. 11 hores. Vinaròs. Plaça Ajuntament. 11 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.