Societat

Durant nou dies, Girona s'omplirà de flors per celebrar la 60a edició d'una mostra per on passen cada any 200.000 persones

Edició rodona i d'aniversari de Girona, Temps de Flors

Ja fa 60 anys que Girona queda inundada de flors cada primavera. Milers de persones (200.000 segons un estudi de l'Ajuntament de Girona) omplen edició rere edició el centre de la ciutat per gaudir del Temps de Flors, una mostra que enguany arriba amb novetats importants. Una ampliació dels horaris (que s'allargaran fins a les 10 del vespre) i l'obertura de nous espais com el Modern, la recuperació en el recorregut del monestir de Sant Daniel o un projecte especial al riu Onyar seran algunes de les principals novetats en una edició que començarà el dissabte 9 i durarà fins al diumenge 17.

Per aquest 60è aniversari, a més, l'organització ha apostat per prioritzar la flor natural i potenciar els grans espais. L'èxit que van tenir l'any passat els soterranis de la catedral ha fet que enguany repeteixin en un recorregut on no hi faltarà cap dels espais destacats. Durant nou dies, l'activitat a la ciutat serà constant i la mostra floral i la gran presència de visitants que s'hi espera s'aprofita per programar paral·lelament una gran activitat cultural que posa el colofó a l'exposició floral. Girona, Temps de Flors s'ha convertit ja en l'esdeveniment més multitudinari de la ciutat i el 98,61% dels assistents mostren predisposició a tornar-hi a venir, segons les dades facilitades per l'organització. D'aquests visitants, a més, es calcula que, cada any, prop del 40% el visiten per primera vegada. Al voltant de 1.000 voluntaris contribueixen anualment a fer possible la mostra, engalanant espais tant públics com particulars. En aquesta ocasió hi haurà un total de 164 projectes florals que es repartiran al llarg dels 134 espais de què disposarà l'exposició, unes xifres lleugerament inferiors a les d'edicions anteriors ja que s'ha buscat apostar per espais més grans i tancats perquè les flors es mantinguin millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA