Osona/Ripollès

Debut teatral

El Casal Francesc Macià de Centelles acull l’estrena de Xerinola Teatre a Osona.

Xerinola Teatre és el nom d’una nova companyia teatral nascuda a Aiguafreda però que compta també amb actors i actrius de Tona, els Hostalets de Balenyà i Centelles. Va néixer fa un any i després d’assajar una obra que finalment no van portar a terme (L’hostal de la Glòria), el passat 4 d’octubre van estrenar a Aiguafreda Els deu negrets, una adaptació de la coneguda obra d’Agatha Christie i que aquest cap de setmana portaran al Casal Francesc Macià de Centelles.
Els dirigeix Pep Company, que destaca que “després de molts anys de tradició teatral amb obres còmiques a Centelles, volien un canvi d’estil i van apostar per la intriga i amb una obra coneguda”. Unes 250 persones van assistir a l’estrena i “va agradar molt”, assegura Company, després de gairebé quatre mesos d’assaig.
Xerinola Teatre el formen una desena de persones, d’entre 17 i 25 anys, “amb ganes de fer teatre”, explica Cristina Martín, una de les components del grup. El grup va sorgir perquè “dues noies d’Aiguafreda ens van reunir i a partir d’aquí va començar tot”. El nom de Xerinola li van posar perquè “som joves, amb gresca, amb ganes de passar-nos-ho bé i fer-ho passar bé i creiem que el nom és representatiu pel que volem aportar”.
Dissabte l’obra es podrà veure a partir de les 10 del vespre mentre que diumenge la representació serà a les 5 de la tarda.
L’objectiu del grup és portar aquesta obra a diferents escenaris de la comarca i també presentar-se, entre altres, al concurs d’obres de teatre amateur que es fa a Santa Eugènia.
Pel que fa al futur, “ja ens estem mirant altres obres”, comenta Martín, que assegura que “tenim ganes de no parar, de tenir continuïtat i portar noves propostes als escenaris”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia