Administracions

Infraestructures

La Generalitat farà el giratori entre Ullà i Verges el 2017

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat es va reunir amb vint-i-dos alcaldes del Baix Ter per planificar accions

El reivindicat giratori entre Ullà i Verges, conegut com a “l'empalme”, serà una realitat el 2017, a més d'un altre a Bellcaire d'Empordà. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ho va anunciar ahir a Torroella de Montgrí davant 22 alcaldes del Baix Ter.

Aquesta trobada va ser una iniciativa d'alcaldes del Baix Ter, liderats pel de Torroella, Josep Maria Rufí (ERC), i seu el primer tinent d'alcalde, Jordi Colomí (UPM), L'objectiu de la reivindicació dels alcaldes és millorar la seguretat a les carreteres i assolir amb vista als anys vinent una actuació amb visió global, en què s'inclou la variant de Torroella. Font va recollir la iniciativa i va proposar, per posar punts en comú, fer una reunió, que es va fer ahir a la tarda al Museu de la Mediterrània.

Un treball que, segons Josep Maria Rufí, s'ha portat a terme essent conscients de la situació de la Generalitat, però sense renunciar a exposar que calia definir de forma conjunta la planificació i priorització de les actuacions que s'han de portar a terme per resoldre la inseguretat de les principals vies del Baix Ter.

Rufí va destacar la predisposició de Font, el qual es va comprometre a tornar-se a trobar d'aquí a tres setmanes, aquesta vegada al Consell Comarcal del Baix Empordà, per acabar de posar en comú la programació.

Ricard Font, de tota manera, també va advertir de les limitacions pressupostàries de la Generalitat, les quals, diu, no permeten abordar integralment una solució conjunta, però es va comprometre a recollir tots els suggeriments del territori per poder prioritzar, basant-se en la feina que es faci i en els projectes que ja es tenen elaborats, les actuacions a fer.

LA FRASE

Pensem que la reunió per parlar amb rigor i seriositat de les necessitats ha estat un èxit
Josep Maria Rufí
alcalde de torroella de montgrí

La necessitat del segon pont

Un dels temes que també es van tractar, si bé no com una prioritat a curt termini, va ser la connexió del Baix Ter amb la resta de la comarca, amb la millora de l'accés a Palamós o a la Bisbal. Aquí és on entra en joc el segon pont sobre el Ter i la variant de Torroella. Ricard Font, en aquest sentit, va voler demanar que a mitjà termini el territori hauria de ser valent per tal de tractar la futura variant de Torroella de Montgrí i la construcció d'un nou pont per travessar el Ter, per bé que la seva concreció hagi de ser a llarg termini, però ja cercant els consensos necessaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona