Administracions

Educació

L'educació centra la inversió de la Generalitat al Maresme

Els nous pressupostos del govern preveuen destinar uns 2,5 milions més al territori que la proposta del 2016

La partida destinada a l'hospital de Mataró contempla algunes inversions però se centra a eixugar el deute

La proposta d'inversions que la Generalitat contempla per a l'any que ve al Maresme se centra bàsicament en el terreny educatiu. Aquest àmbit s'endú gairebé la meitat del total de la partida econòmica prevista: més de 10 milions d'euros dels 21,1 milions adjudicats al territori. Els comptes del 2017 preveuen destinar uns 2,5 milions més a la comarca que la proposta del 2016, que al seu torn suposen uns 5 milions més que els que es contemplaven en les inversions del 2015. Pel que fa a la sanitat, la partida de noves inversions per al Consorci Sanitari del Maresme, del qual depèn l'hospital de Mataró, és més aviat escassa, ja que la partida més gran se centra a eixugar el seu deute (5,2 milions).

Educació

Dels més de 10 milions previstos en aquest àmbit, la partida més important es destina a l'adequació de la fàbrica Llobet-Guri de Calella per l'arribada de l'escola de primària Carles Salicrú, amb més de 4,4 milions d'euros. El nou equipament escolar ocuparà una part de l'antiga fàbrica, que es troba a peu de l'N-II, en ple centre del municipi. Dins d'aquesta partida també destaquen els 3,8 milions que rebrà Pineda de Mar per a la construcció de l'institut.

D'altra banda, per les obres que faran realitat el nou edifici de l'escola Angeleta Ferrer de Mataró es contempla destinar-hi més d'1,2 milions d'euros. La nova construcció de l'institut de Tordera (246.777 euros) i la seva ampliació per completar espais (101.497 euros) també estan inclosos en aquesta partida, que igualment té previst destinar prop de 184.000 euros a l'institut de Cabrils per fer-hi tres línies d'ESO i dues de batxillerat.

Sanitat

Pel que fa a la sanitat, la inversió total prevista al Maresme supera els 8,3 milions d'euros. Tot i això, a aquest import se li han de restar els més de 5,2 milions destinats a eixugar el deute de l'hospital de Mataró, de manera que la partida d'inversió real decreix fins als 3,1 milions. Dels quals uns 2,3 milions es destinen al Consorci Sanitari del Maresme en concepte d'inversions en maquinària i instal·lacions (1,7 milions), aplicacions informàtiques (240.000 euros) o equips de procés de dades (220.000 euros), entre d'altres.

Dins d'aquest mateix àmbit, la Generalitat preveu dotar amb més de 666.000 euros l'inici de les obres per la construcció del nou Centre d'Atenció Primària (CAP) de Premià de Dalt, que es construirà al barri de Santa Anna-Tió. Tot i que aquest projecte assoleix un import total d'1,8 milions d'euros, la dotació pressupostària prevista pel govern català és la que fa referència a les obres que es faran el 2017, és a dir, entre els mesos de setembre –quan s'engegaran els treballs– fins al desembre. També hi figuren 80.000 euros destinats a la redacció del projecte per reformar el CAP El Maresme, ubicat a Mataró.

Altres partides

A partir d'aquí, la Generalitat ha inclòs a la proposta de pressupost per a l'any que ve altres inversions al Maresme, algunes d'elles vinculades a les infraestructures. En aquest sentit, es preveu una partida d'uns 692.000 euros destinada al parc de carreteres d'Argentona que servirà per a una millora superficial del ferm i de la seguretat viària en diferents trams de les carreteres del municipi, com també per millorar-ne la senyalització vertical. Dins d'aquest àmbit, també es destinaran recursos a la millora de la seguretat del túnel de Prapers, a la C-60, en el tram d'Argentona (més de 258.000 euros). Els comptes també contemplen gastar uns 376.000 euros a la residència per a discapacitats de Vilassar de Dalt per invertir-los en l'edifici i altres construccions. Arenys de Mar rebrà 125.000 euros per a la restauració de la plaça de la Palmera i el passeig de Ribera i 100.000 euros més per a instal·lacions dels serveis pesquers. Finalment, Malgrat de Mar obté uns 197.000 euros per a la construcció del nou pont sobre la Tordera.

LES XIFRES

21,1
milions
d'euros són els que la Generalitat té previst invertir al Maresme l'any vinent.
10
milions
es destinaran a educació, dels quals 4,4 seran per a l'escola Salicrú de Calella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona