Administracions

Ginys a Calonge i Sant Antoni per a lesurbanitzacions

El municipi, a través del viver d’emprenedors Alta Mar i amb el suport de la Generalitat i la UdG, promourà la creació d’eines tecnològiques per gestionar la dispersió poblacional i les puntes estivals

Calonge i Sant Antoni, a través del seu viver municipal per a emprenedors Alta Mar, vol impulsar un projecte per desenvolupar, al llarg dels pròxims quatre anys, solucions tecnològiques que contribueixin a gestionar la dispersió poblacional a les 37 urbanitzacions del municipi. És un pas més en l’aposta per esdevenir una smart town, o vila intel·ligent, amb els reptes de gestionar, amb una població estable que s’acosta als 11.000 empadronats, puntes de segons residents i turistes que a l’estiu depassen els 100.000 habitants.

L’alcalde, Jordi Soler, destacava aquesta complexitat i l’oportunitat de dissenyar aplicacions i ginys per millorar la gestió amb el suport de Catalunya Emprèn, que, a banda de les aportacions del consistori, garanteix un finançament de 200.000 euros al projecte durant el pròxim quadrienni. El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Arturo Prades, avançava possibilitats com ara mesurar les puntes de residents efectius en temporada alta, i disposar de dades en àmbits com ara la mobilitat de vehicles, la demanda d’aparcament, la generació i la necessitat de recollida d’escombraries, i l’impacte de tot plegat sobre la capacitat del passeig marítim, l’afluència a les platges o la demanda d’aigua en temps real, ja que no és el mateix abastir 10.000 habitants que un centenar de milers. La Generalitat ha escollit Calonge i Sant Antoni com a seu d’un dels nous hubs tecnològics d’un programa repartit entre una vintena de poblacions catalanes, entre les quals a les comarques gironines també hi ha Figueres. Per Soler i Prades, la potencialitat complementària rau en el fet que poden generar ocupació al municipi i retenir-hi talent o bé atreure’n, en forma de nous emprenedors i treballadors vinculats.

Els candidats sortiran, d’entrada, del programa formatiu que la UdG engegarà a la tardor amb un curs especialitzat en eines per a smart cities, que a mitjà termini es voldria consolidar com a postgrau. Però no només obren portes a enginyers informàtics, sinó també a emprenedors formats en administració i direcció d’empreses.

Cada any podran donar cobertura a una vintena de projectes, amb els al·licients d’assolir-ne la comercialització. La Generalitat ofereix 10.000 euros per llançar els projectes capdavanters, i el consistori també es compromet a adquirir els que tinguin encaix per posar-los en pràctica i posar l’experiència al servei d’altres poblacions. El programa també rebrà el suport de la Cambra de Palamós.

LA XIFRA

200.000
euros,
repartits en quatre anys, aportarà la Generalitat al projecte, a través del programa Catalunya Emprèn.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona