Administracions

Èxit del bany assistit a la platja de Sant Antoni, amb més de mil usuaris

Aquest projecte el va iniciar l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni el 2014 i no ha parat de créixer, fins que el 2016 es va fer el salt, triplicant el nombre d’usuaris

La Platja a l’Abast de Tothom de Torre Valentina ha arribat a 1.000 usuaris. Aquest servei de bany assistit s’ha convertit en un punt de referència de la costa catalana per a persones que tenen algun tipus de discapacitat que, tant a títol particular com en grup, utilitzen aquest servei per poder-se banyar. L’estiu passat gairebé 1.400 persones van utilitzar aquest servei, una xifra molt semblant a la del 2016, quan es va fer un salt quantitatiu. Així, mentre que el 2014 el van utilitzar 549 persones, el 2015 el nombre d’usuaris es va gairebé duplicar, arribant als 1.059, mentre que els anys 2016 i 2017 la xifra es va situar al voltant dels 1.400 usuaris.

En aquest sentit, aquest estiu han estat diversos els grups que l’han visitat, com ara el centre geriàtric Santa Maria del Tura, d’Olot. També és el cas del grup de Discamino, una associació que vol demostrar que per a les persones amb discapacitat no hi ha reptes impossibles i que en la seva ruta des de Roma cap a Santiago de Compostel·la seguint el camí de Sant Jaume van fer parada a la platja de Torre Valentina.

Aquest servei que ofereix el municipi de Calonge i Sant Antoni va ser escollit per representar Catalunya, conjuntament amb les Vies Verdes, en la sisena edició dels Premis Europeus d’Excel·lència Turística l’any 2013, convocatòria en què va quedar finalista.

Projecte pioner

La Platja a l’Abast de Tothom va néixer com un servei pioner i amb els anys s’ha consolidat com un servei d’assistència integral a persones amb discapacitat que volen banyar-se, amb monitors especialitzats, vestidors i lavabos adaptats, dutxes i també una zona d’ombra amb una pèrgola. Paral·lelament, amb l’objectiu de facilitar un bany amb comoditat, també té disponibles fins a vuit cadires amfíbies.

LA XIFRA

1.000
serveis
són els que s’han prestat fins al 18 d’agost. El 2016 i 2017 van ser uns 1.400; el 2015, 1.059 i el 2014, 549


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona