Administracions

Ports estudia modificar l’escullera de Palamós

La Generalitat proposa analitzar l’impacte ambiental que tindria alterar-ne l’estructura per resoldre l’agitació de les aigües interiors

Es fa en el marc del pla especial del port, que s’està redactant

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig (ERC), ha explicat que Ports de la Generalitat ha plantejat la redacció d’un estudi d’impacte ambiental per afrontar una possible actuació a l’escullera. Segons Puig, aniria encaminada a solucionar l’agitació de les aigües interiors. “Ports ens ha explicat que han detectat dins de la dàrsena una agitació interior i en funció del vent entra molt d’onatge. Des de fa temps s’està estudiant com solucionar-ho. Tot i que en el marc del pla especial del port no es preveia cap actuació en aquests dics”, va explicar Puig. L’alcalde va dir que l’Ajuntament considerava que en aquest punt de la redacció del pla especial això no era necessari, però Ports vol fer un estudi d’impacte simplificat davant una hipotètica actuació.

Una proposta que ha posat en alerta la CUP. El seu portaveu, Joan Bohigas, la defineix com a inquietant perquè “no se sap què pot haver-hi al darrere”. Pel que fa al PSC, la seva portaveu, Maria Teresa Ferrés, valora com a positiva la proposta de Ports, si bé creu que l’estudi hauria de ser com més ampli millor.

El mes passat es van presentar les conclusions del procés participatiu, que ha permès recollir 290 enquestes. Algunes de les conclusions d’aquest procés participatiu són que s’ha de facilitar la continuïtat del passeig marítim i la integració del port amb la vila, i millorar la gestió i adequació de la zona d’aparcament, així com la mobilitat del trànsit rodat a la façana portuària. També s’ha parlat de renovar les edificacions i promoure nous usos portuaris i els esports nàutics, en especial la formació i l’escola de vela, o potenciar l’activitat pesquera. En tot cas, caldrà buscar l’encaix entre les propostes i el pla definitiu.

LA FRASE

Ports ens ha explicat que ha detectat dins la dàrsena un problema d’agitació i volen estudiar-ho
Lluís Puig
alcalde de palamós

Un pla especial que és un model a seguir

Ports de la Generalitat es va mostrar molt satisfet del procés de participació que s’ha dut a terme en el marc de la redacció del pla especial del port de Palamós. Encara més, anima, segons va dir Joan Pere Darbra –responsable territorial de la zona portuària del nord–, que altres ajuntaments segueixin el model iniciat a Palamós. Darbra ho va exposar quan va participar al novembre en la presentació de les conclusions del procés participatiu, i va destacar que “era un pla pioner a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia