Administracions

L’oposició de la Bisbal vol una auditoria d’Intervenció

Independents de la Bisbal-PSC, Compromís i CiU ho reclamen per la presumpta malversació en la recaptació de la zona blava

Exigeixen a l’alcalde que rectifiqui i deixi de “calumniar”

L’oposició de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà fa pinya per reclamar que es faci una auditoria a l’àrea d’Intervenció per ajudar a aclarir la presumpta malversació de 52.000 euros en la recaptació de la zona blava. A més, els tres grups, Independents de la Bisbal-PSC, Compromís per la Bisbal i CiU, exigeixen a l’alcalde, Lluís Sais (ERC), que rectifiqui i deixi, sostenen, d’intentar desviar l’atenció sobre aquest “escandalós tema” amb “calúmnies” sobre l’afer del contracte de Sorea i les suposades factures que, diu, “es va trobar en un calaix” quan va entrar a governar.

Xavier Dilmé (CiU) es mostra sorprès que aquesta suposada malversació passés durant dos anys i “ningú de l’àrea d’Intervenció ho detectés”. Dilmé es mostra encara més sorprès per la decisió del govern, d’ERC, la CUP i ICV-EUiA, de portar el cas a la fiscalia sense, afirma, “no haver parlat amb el presumpte responsable ni obrir un expedient informatiu”. El regidor de CiU es pregunta, a més, “si el problema és més extens pel que fa a la gestió davant, per exemple, de rebuts duplicats”.

El portaveu d’Independents de la Bisbal-PSC, Òscar Aparicio, diu que “li sap greu que l’alcalde hagi fet unes declaracions irresponsables sobre les factures del contracte de Sorea. Per Aparicio aquest és un tema sobradament conegut públicament i àmpliament debatut en els plens durant anys. Aparicio recorda que aquesta és una problemàtica generada per una mala gestió de Sais quan era alcalde i que ell quan era alcalde va mirar de reconduir amb un important pla d’ajustament i especialment avalat per informes que els van donar la raó pel que fa a la nul·litat del contracte amb la companyia de l’aigua, Sorea.

Tot això els porta, segons Xavier Font, portaveu de Compromís per la Bisbal, a reclamar a Sais que rectifiqui públicament i que ho desmenteixi. A més, i segons Font, és absolutament necessari que es faci una auditoria de l’àrea d’Intervenció especialment perquè uns diners “no han revertit en els ciutadans, fet que demostra una clara manca de control”. Precisament, Font va explicar ahir, durant la roda de premsa conjunta que van fer els tres portaveus, que s’han detectat rebuts duplicats de l’IBI. El servei de zona blava de la Bisbal es va municipalitzar el 2016.

LA XIFRA

52.000
euros són els que presumptament s’han defraudat durant dos anys a la zona blava de la Bisbal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia