Administracions

L’alcalde de Verges exigeix a Interior que actuï contra els atacs de la ultradreta

Ignasi Sabater lamenta que, tot i que els Mossos d’Esquadra tinguin identificats els membres dels escamots, aquests continuïn actuant impunement

L’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, flanquejat per regidors i alcaldes d’altres poblacions gironines on també governa la CUP, va exigir ahir a la conselleria d’Interior, que actuï amb contundència contra els escamots d’ultradreta que, i de manera reiterada, alteren la convivència a la població i en altres municipis. L’últim episodi a Verges va tenir lloc diumenge, quan una quinzena d’ultres provinents de Manresa, que intentaven despenjar estelades dels fanals de la carretera, es van enfrontar a un grup de veïns que s’hi oposaven, la qual cosa va obligar els Mossos a intervenir.

Sabater va alertar que quan els escamots d’ultradeta decideixen actuar, els Mossos d’Esquadra fan un cordó de seguretat per evitar l’enfrontament, però que aquesta acció els facilita que continuïn portant a terme les seves accions amb impunitat. A més, i segons l’alcalde de Verges, només s’ha fet un judici a un d’ells sense cap mena de conseqüència. “Cal que s’actuï de manera contundent per evitar mals majors i impedir que pugui passar una desgràcia”, va demanar Sabater.

L’acte d’ahir a Verges va voler ser, doncs, una clara denúncia d’aquestes agressions i, a la vegada, exigir que s’aturi “la complicitat de determinants partits, institucions i cossos policials amb l’extrema dreta”. Natàlia Sànchez, diputada al Parlament, va denunciar el “paper dels aparells de l’Estat, que faciliten la impunitat de les agressions feixistes” i va demanar a la Generalitat que “actuï i no permeti que aquests grups continuïn trencant la convivència i atacant els veïns i veïnes”. Sànchez va destacar: “No estem davant d’un tema de llibertat d’expressió, sinó que aquests grups actuen amb violència per imposar la seva visió.” Ignasi Sabater va reiterar una vegada més que no es farà “ni un pas enrere” i que es continuarà treballant per “fer front al feixisme des de les institucions i des del carrer”.

LA FRASE

No és un tema de llibertat d’expressió, sinó que s’actua amb violència per imposar la seva visió
Natàlia Sánchez
diputada de la cup al parlament de catalunya

Concentració de rebuig a la violència

Verges vol dir novament prou a aquestes manifestacions violentes –en un dels episodis es va arribar a esgrimir un ganivet– que trenquen la convivència.

Per aquest motiu, es va anunciar la convocatòria d’una concentració dissabte que ve a les sis de la tarda per fer “un front comú contra el feixisme i per exigir a la Generalitat mesures contundents per posar fi a les accions de l’extrema dreta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona