Administracions

Girona formalitza la compra d’una masia per fer-hi una comissaria

Donarà cobertura als barris de Santa Eugènia, Can Gibert del Pla i Sant Narcís

L’Ajuntament de Girona i representants de la família Masó, propietària de la masia de Can Burrassó, al barri de Santa Eugènia, van formalitzar ahir la compravenda de l’edifici, que és al parc de Núria Terés. L’operació s’emmarca en els plans que té el govern municipal per adequar la masia per instal·lar-hi la futura comissaria de barri de la Policia Municipal que donarà cobertura a Santa Eugènia, Can Gibert del Pla i Sant Narcís. Segons fonts municipals, aviat s’encarregarà als serveis tècnics de l’Ajuntament de Girona la redacció del projecte d’adequació de l’espai, de manera que pugui estar al més aviat possible a disposició de la Policia Municipal. L’objectiu és tenir el projecte a punt en els pròxims mesos i incloure les obres en el pressupost municipal del 2020, de manera que es posin a licitació i s’executin al llarg d’aquell mateix any. L’Ajuntament de Girona havia guardat una partida de 180.000 euros per l’operació de compra. Segons el govern municipal, els treballs d’adequació són relativament fàcils perquè tan sols s’adaptarà per a un equip reduït d’efectius i vehicles.

Reforçar la seguretat

Segons fonts municipals, l’objectiu principal del projecte és reforçar la policia de proximitat als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, dues zones de la ciutat amb una alta densitat de població i d’habitatges i caracteritzades pel dinamisme i la mobilitat dels veïns. A més, la voluntat del consistori és que la comissaria pugui estar oberta 24 hores al dia amb la presència d’agents de la Policia Municipal i que ofereixi els serveis bàsics, de manera que els veïns no s’hagin de desplaçar fins a la comissaria central del carrer Bacià. “Aquesta serà una prova pilot que permetrà d’incrementar de manera important la seguretat i que tindrà com a funcions destacades l’atenció als ciutadans, la millora de la seguretat i la prevenció i l’actuació davant d’actituds incíviques”, assegura l’alcaldessa, Marta Madrenas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona