Administracions

Verges ja recicla en un any el 90% dels residus d’orgànica

L’alcalde, Ignasi Sabater, i el Consell Comarcal del Baix Empordà fan un balanç positiu de la implantació de la recollida

Amb el sistema anterior no s’aconseguia passar del 35%

L’Ajuntament de Verges i el Consell Comarcal del Baix Empordà fan un balanç positiu del primer any de l’entrada en servei de la recollida porta a porta al municipi de Verges. Segons les dades, un 90% dels residus que s’han recollit amb el sistema porta a porta s’han reciclat, mentre que amb el sistema anterior no s’aconseguia superar el 35% de reciclatge.

Des de l’inici del servei es recull, entre orgànica, envasos, cartró i vidre, un 90% de les deixalles, mentre que el 10% restant és del rebuig dels habitatges i establiments. Aquest rebuig es recull cada dues setmanes, un 6% del qual correspon a les restes d’escombrar els carrers i papereres (800 kg/mes), i també als bolquers i el tèxtil sanitari –se’n recullen una mitjana de 66 kg/dia–. La fracció orgànica comporta una mitjana de 15.000 kg mensuals i conté entre un 0,59% i un 0,66% d’impropis o d’aquells que no en serien propis.

L’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, es mostra satisfet amb els resultats obtinguts: “Veiem que totes les energies dipositades amb el projecte estan donant els seus fruits.” A més, i segons Sabater: “És molt important continuar aprofundint en la consciència ciutadana sobre la problemàtica dels residus, en particular, i del medi ambient, en general.”

Un cop fet balanç del primer any, i segons Sabater, la intenció és acabar d’adaptar encara més el servei i buscar fórmules per premiar aquells veïns o veïnes que més reciclin o decidir què fer amb aquella part del veïnat que no participa del sistema. Per això es vol obrir un procés de participació ciutadana per recollir idees: “De mica en mica hem de fer veure a la gent i a la societat en general que el reciclatge té un paper cabdal.”

LA FRASE

Hem de fer veure a la gent i a la societat en general que el reciclatge té un paper cabdal
Ignasi Sabater
alcalde de verges


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona