Administracions

Cassà abaixa l’IBI un 5% i l’apuja en els pisos buits

L’Ajuntament destaca la congelació de la majoria d’impostos i taxes municipals i l’ampliació de les bonificacions

ERC s’absté perquè els qualifica de “mediàtics, poc efectius i socialment poc justos”

L’Ajuntament de Cassà de la Selva va aprovar en l’últim ple les ordenances fiscals per a l’any vinent, amb les quals hi ha “la voluntat expressa de rebaixar la pressió fiscal”. En aquest sentit, s’aposta per abaixar l’IBI un 5%. El consistori, governat amb un pacte entre Junts i el PSC, calcula que aquesta rebaixa representarà no ingressar uns 100.000 euros. L’IBI representa, segons destaca l’Ajuntament, el 53% dels impostos i taxes del pressupost municipal.

Taxa d’escombraries

De les ordenances fiscals destaca l’increment d’un 2,5% de la taxa de les escombraries i d’un 50% de l’IBI en el cas dels pisos buits. L’Ajuntament argumenta que “hi ha un problema d’habitatge i els grans tenidors es veuran castigats amb aquest impost”. “Hi ha molts habitatges buits a Cassà i per contra hi ha una demanda més que evident de pisos de lloguer o compra”, remarca el consistori. Pel que fa a la taxa d’escombraries, l’Ajuntament cassanenc recorda que “hi ha feina a fer” per complir amb la normativa europea que demana el 50% de recollida selectiva. L’Ajuntament xifra en un 40,3% la recollida selectiva bruta i en un 37,6% la recollida selectiva neta.

ERC es va abstenir en la votació de les ordenances fiscals. Pel que fa a l’increment de la taxa de recollida d’escombraries, els republicans van argumentar falta de planificació a l’hora de millorar el sistema. ERC considera la rebaixa “significativa” de l’IBI de “mesura cosmètica, dirigida únicament a aconseguir un titular de premsa”. ERC calcula que suposarà una rebaixa de com a molt 12 euros de mitjana cada any en els rebuts de l’IBI, que se situen entre els 350 i els 700 euros anuals.

LA XIFRA

100.000
euros
és el que calcula que deixarà d’ingressar l’Ajuntament de Cassà a causa de la rebaixa.

ERC critica la falta d’informació

Els republicans van denunciar la “manca d’informació i rigor en la gestió dels recursos” per part de l’equip de govern. La crítica es produeix després que ERC votés en contra de la proposta del govern de destinar 400.000 euros a una actuació urbanística adduint que “no es disposa dels projectes ni d’una taxació d’un acord de compra, i que es desconeix quin ús se li donarà i quin cost tindrà”. Pels republicans cal “tota la informació” i no “informar de manera verbal tres dies abans del ple”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona