Administracions

Fontcoberta vol posar l’accent en la cultura

El pressupost inclou per primera vegada l’àrea de Servei a les Persones

L’Ajuntament de Fontcoberta ha aprovat un nou pressupost en què destaca, d’una banda, un increment de les partides vinculades a les activitats culturals i, de l’altra, les destinades a la nova àrea de Servei a les Persones. “Entenem la cultura com un fet transversal i vertebrador de la societat i per això hi apostem”, indica l’alcalde, Joan Estarriola. Aquesta voluntat es plasmarà, per exemple, en l’edició de publicacions municipals, en les programacions festives i en l’activitat de la sala de lectura, segons concreta l’alcalde. Quant als serveis a les persones, aquest any es posa l’accent en ajudes per als usuaris del transport públic.

En total, el pressupost del 2020 és d’1,5 milions d’euros, una xifra lleugerament superior a la de l’any passat. Estarriola remarca que, en línies generals, es busca garantir els serveis als ciutadans i anar introduint les energies netes. Sobre això últim, posa d’exemple la despesa que es vol fer en instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis públics, junt amb la construcció de la caldera de biomassa –en execució– a la zona esportiva.

Quant a inversions, s’han previst com a més destacades la tercera fase de la remodelació urbanística de la carretera de Fontcoberta, a Melianta (presentada al PUOSC), i la construcció de la depuradora de Vilavenut. Per tirar-ho endavant caldrà demanar un crèdit, una opció que –diu l’alcalde– es poden permetre perquè l’índex d’endeutament està en encara no un 29%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona