Administracions

Qualificacions ràpides, una FP més coordinada i idiomes per reduir l’atur al Baix Empordà

El Consell Comarcal fa un pla estratègic amb cinc línies a curt i més llarg termini per focalitzar l’oferta formativa

Volen represtigiar sectors i reduir temporalitat

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha presentat el pla estratègic de formació, amb cinc línies d’actuació i 23 mesures per millorar l’ocupabilitat de la població. En la diagnosi, encarregada a l’empresa Activa Prospect, s’assenyalen perspectives favorables per a la creació de llocs de treball especialitzats, però també les dificultats per trobar mà d’obra qualificada. I resolen que cal actuar a curt termini –amb cursos formatius i de qualificació ràpida per a persones que busquen feina–, però també a mitjà i llarg termini, amb la lluita contra l’abandonament d’estudis en l’adolescència i una millor coordinació de l’oferta de cicles formatius de la formació professional (FP), amb oferta per a les necessitats d’ocupació del sector empresarial.

El conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, explica que volen “afinar al màxim l’oferta formativa”, tant d’FP com dels cursos en conveni amb el Servei d’Ocupació (SOC), per reduir una taxa d’atur que l’estiu passat va quedar al 8%, però que s’incrementa a l’hivern, i que han de lluitar contra l’estacionalitat, que no incentiva a aprofundir en formació, o en sectors amb possibilitats, com ara el de manteniment d’embarcacions. Com en el cas d’altres plans estratègics, aposten per la col·laboració entre agents públics i privats –96, en total– i més cursos d’aprenentatge d’idiomes.

LA XIFRA

23
accions
planteja el pla estratègic comarcal de formació, amb cinc línies per millorar l’accés al mercat laboral.

Esbarjo, pesca i transport marítim

El vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica i Turisme, Xavier Dilmé, també s’ha reunit aquesta setmana amb el director de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, Sergi Tudela, i amb el director de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, Frederic Valls, per parlar de línies estratègiques sobre les activitats marítimes d’esbarjo, transport i pesca, una altra línia d’activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia