Administracions

CARLES GUTIÉRREZ

ALCALDE DE QUART

“Tots ens hem hagut d’espavilar”

Està descontent pel tancament del CAP de Quart durant la crisi

Va contractar un gabinet mèdic privat per fer tests a 660 veïns i comerciants

Engegaran una campanya per incentivar les compres

Porta a porta
Carles Gutiérrez posa èmfasi en la feina feta durant aquests mesos pels voluntaris i treballadors municipals. “Hem fet molta gestió porta a porta”, remarca. Com a iniciativa, destaca la rosa que el dia de Sant Jordi el consistori va portar al domicili de totes les dones de Quart.

En aquesta entrevista, l’alcalde de Quart, Carles Gutiérrez, destaca que la pandèmia ha servit per despertar una consciència més col·lectiva i agraeix la tasca dels voluntaris i treballadors municipals durant la crisi.

Quin balanç fa de la gestió?
Hi ha hagut una descoordinació arreu. Vull deixar clar, però, que estic content de l’actuació del Consell Comarcal del Gironès, que ens ha informat un cop a la setmana de les novetats i del que estava passant; quan la feina es fa ben feta, s’ha de dir. Se’ns informava de quina era l’actualitat de tots els àmbits.
Quines actuacions han fet?
Hem fet tres grans campanyes, tot del pressupost municipal. La primera, en l’àmbit infantil: vam repartir mascaretes, un llibre d’educació sobre l’ensinistrament de gossos i també fang. En l’àmbit de la gent gran, a partir dels 63 anys, vam repartir mascaretes i gel. I també hem fet una cosa que no ha fet ningú més: un test de control del coronavirus tant per a aquesta franja d’edat com per a tots els comerciants.
I com ho han fet?
A través d’un gabinet mèdic de Girona, un laboratori de Getafe i un altre de Gijón. Ens vam haver d’espavilar. La iniciativa va sortir d’un regidor de l’equip de govern en les reunions que hem mantingut per videoconferència. Vam pensar que era necessari fer aquests tests per donar tranquil·litat al municipi. I hem fet un total de 660 tests. Ho vam fer amb aquest gabinet mèdic de Girona, amb el material comprat a Gijón i, si sortia positiu, les PCR les controlava el laboratori de Getafe. Ens hem buscat la vida. Ho vam fer quan havíem estat confinats les primeres setmanes; quan vam considerar que havia passat la incubació, vam decidir fer aquests tests. Teníem una partida d’una excursió per als avis i vam creure oportú destinar aquests diners tant als tests com a material sanitari: mascaretes, gel… El resultat va ser de dotze positius. Molts ja l’havien passat i no se n’havien adonat.
Per què no ho van fer públic?
Per no posar en un compromís els alcaldes que no ho feien. Ara que està fet, sí que ho hem volgut explicar. Durant la crisi no vam voler fer el gran anunci ni la propaganda que ho estàvem fent.
Em parlava de descoordinació. En quin sentit?
Pel que fa a Salut, per exemple. No entenc, a títol personal, que es tanqués el CAP de Quart i se’ns derivés al de Cassà de la Selva. Entenc que hi havia una necessitat de metges. No soc metge, però considerava que hi havia més risc si passàvem tots per un únic CAP. A més, el metge de tota la vida coneix el pacient que té al davant. Entenc que no ha estat fàcil per a ningú, i tots hem anat improvisant. Els ajuntaments no hem rebut ajuda de cap tipus. Tot el que hem hagut de fer ha sortit de les arques de cadascú.
I quant a Educació?
No ho entenc. Avui Educació pot obrir les escoles com les ha obert, i el 22 de juny, quan la responsabilitat és dels ajuntaments, es poden fer casals amb cent nanos. No entenc aquesta incongruència.
Quines iniciatives dureu a terme pel que fa al comerç local?
El 15 de juny engeguem la campanya Ara més. De cada vint compres en un comerç de Quart per valor de 20 euros, en les primeres deu tindràs una bossa del municipi i, en arribar a la vintena compra, tindràs 20 euros per gastar als mateixos comerços.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona