Administracions

Premi al procés digital de Girona, Palafrugell, Pont de Molins i Roses

L’Administració Oberta de Catalunya reconeix també el Consell de la Garrotxa

Els ajuntaments de Girona, Palafrugell, Roses i Pont de Molins són líders a Catalunya –entre els municipis de les seves respectives dimensions– en la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i respecte a la seva gestió interna, segons l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), que ha reconegut també com a capdavanter el Consell Comarcal de la Garrotxa. L’AOC acaba de fer públics els premiats del 2019, la cinquena edició d’uns reconeixements que es divideixen en set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa i que s’atorguen prenent com a base una metodologia pròpia que analitza amb rigor més de 30 indicadors objectivables de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals.

L’Ajuntament de Girona és per tercer any consecutiu primer en el rànquing dels consistoris de més de 50.000 habitants. Aquest cop l’acompanyen al podi Manresa i Reus. També repeteix al capdavant del seu rànquing Roses, que en l’edició del 2018 ja havia estat també primer entre els municipis de 5.001 a 20.000 habitants. En aquesta categoria cal destacar també Palamós en el top 10.

D’altra banda, en la categoria de municipis de 20.001 a 50.000 habitants Palafrugell empata en el primer lloc amb Calafell. Tots dos superen Manlleu, que havia estat primer en l’edició anterior. Un altre municipi gironí que lidera el seu rànquing és Pont de Molins, primer entre els municipis de 501 a 1.000 habitants.

Altres posicions

En les altres dues categories municipals també hi ha consistoris gironins destacats sense que arribin a liderar el rànquing. Així, Palau-saverdera és segon i Vilobí d’Onyar, tercer, en la categoria de 1.001 a 5.000 habitants (liderada per Ascó), en què també hi ha Riudellots de la Selva i Pals al top 10. I entre els més petits, els municipis de fins a 500 habitants, la Tallada d’Empordà empata al tercer lloc amb Sant Martí d’Albars i al top 10 hi ha Bolvir i Brunyola i Sant Martí Sapresa. Pel que fa als consells comarcals, en la categoria de 20.001 a 50.000 habitants s’ha premiat el de la Garrotxa en primer lloc (empatat amb el de la Ribera d’Ebre) i el del Ripollès, en segon lloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona