Administracions

Enllesteixen a Calonge les reivindicades obres de rehabilitació del CAP

Era un compromís de l’equip de govern

S’hi ha incorporat un ascensor per adaptar l’espai

Entrarà en servei al setembre

Treballs al cap de Taialà

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha enllestit les obres de rehabilitació i millora de l’accessibilitat de l’edifici de Can Patrici, on hi ha el consultori mèdic. L’actuació ha tingut un cost de 102.102 euros.

El projecte ha permès instal·lar un ascensor a l’espai que anteriorment ocupava un dels lavabos de la planta baixa i la cambra de neteja. Ara es procedeix a les tasques dels últims acabats i de neteja amb l’objectiu de reobrir el CAP al mes de setembre, calendari plantejat pels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE). L’elecció de l’emplaçament de l’ascensor respon a una doble voluntat: primerament, no es volia afectar constructivament altres espais de l’edifici, sobretot pel que fa al doble espai de l’entrada o la volta catalana de la sala d’espera a la planta baixa, zones d’un clar interès arquitectònic. D’altra banda, l’ascensor s’ha situat a la zona central del volum principal, just a l’espai que correspon al carener de la coberta, d’aquesta manera es garanteix que el volum de la caixa de l’ascensor no sobresurt de la coberta. També cal afegir que s’ha fet un segon lavabo adaptat prop d’on s’ha situat l’ascensor.

Reordenació

A més, l’ascensor ha fet que es replantegés l’ordenament de la primera planta, on la superfície restant de la consulta d’infermeria ara és la recepció d’aquesta planta, mentre que l’anterior sala d’espera s’ha convertit en una consulta d’infermeria. D’aquesta manera es garanteix que hi hagi els mateixos espais i consultes que abans.

Altres actuacions de reforma que s’han fet van des de la reparació de la coberta a la zona del canaló de la façana principal, la substitució de les fusteries anteriors per d’altres que doten l’edifici d’un millor aïllament tèrmic i protecció solar, fins a la neteja de la façana principal i el pintat de tota la seva superfície.

LA XIFRA

102.102
euros
han costat les obres de rehabilitació de Can Patrici, on hi ha el centre d’atenció primària.

Millora l’accessibilitat al CAP de Taialà de Girona

L’Ajuntament de Girona ha finalitzat les obres de rebaix de la vorera de la cantonada entre el carrer de Mas Catofa i el carrer de la Modeguera Gran, que ha de facilitar l’accés de les persones amb mobilitat reduïda al CAP de Taialà. Es tracta d’una de les propostes escollides pels veïns del barri de Mas Catofa en la consulta dels pressupostos participats de l’any passat. Amb aquesta actuació, que té un cost de 18.775 euros incloent l’IVA, la ciutat disposa d’un recorregut totalment accessible entre dos equipaments rellevants per als veïns de la zona, el centre d’atenció primària del barri i el pavelló municipal Girona-Fontajau. La regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, ha explicat: “Cada any destinem recursos a la millora de l’accessibilitat de les voreres i passos de vianants de la ciutat, amb obres als diferents barris.” En el cas del CAP de Taialà, Sureda ha manifestat que gràcies als pressupostos participats s’ha pogut accelerar un projecte “molt important per al sector de l’Esquerra del Ter”: “Hem aconseguit que l’accés a un equipament tan important com el CAP sigui completament accessible”. A través dels projectes de pressupostos participats dels anys 2016, 2017 i 2018, al barri de Mas Catofa pràcticament la totalitat de passos de vianants són adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Canvi urbanístic per fer públic l’estany de la Poma de l’Escala

L’ESCALA

L’AMB mesurarà la qualitat de l’aire amb bicicletes

barcelona

Millores a Olot contra la pobresa energètica

Olot

Dos nous parcs metropolitans a Badalona i Montgat

badalona

Controls amb lectors de matrícules, a Torroella

Torroella de montfgrí

Els batlles de la Selva s’oposen a la MAT

santa coloma de farners
Ajuts a Palamós per valor de 210.000 euros

Ajuts a Palamós per valor de 210.000 euros

palamós

Renfe recupera dues freqüències d’Alta Velocitat entre Barcelona i Lleida

Barcelona
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Pluja arreu del país

barcelona