Administracions

Medalla “essencial” del Montgrí

La medalla física es quedarà al consistori perquè és un homenatge simbòlic a molts veïns que es van bolcar durant el confinament

El col·lectiu de professionals sanitaris, en primer lloc, però també els de la resta de serveis essencials, que van contribuir a una mínima normalitat a les llars i als carrers durant els tres mesos de confinament per la Covid-19, van rebre ahir la Medalla del Montgrí del 2020. El màxim reconeixement de Torroella als seus veïns i a les seves entitats s’atorga cada any al vespre abans de la diada patronal de Sant Genís. I aquest any és un dels actes de la festa major que s’han pogut salvar, també en la seu de l’Espai Ter, on ahir, enmig de mesures preventives i distàncies de seguretat, s’hi van congregar prop de dos centenars de persones.

L’alcalde, Jordi Colomí, va obrir l’acte de reconeixement lloant la dedicació de les desenes o centenars de torroellencs “generosos que sabent els riscos per a ells i les seves famílies” van continuar en primera línia, complint i fent complir “instruccions de vegades contradictòries” i davant “un enemic invisible i desconegut, de vegades amb precarietat de material i informació”. En alguns casos, a més de l’epidèmia, Colomí va recordar que ha estat un any especialment dur per a la població, sotragada primer al gener pel temporal Glòria i, en plena pandèmia, per un segon temporal de consideració la setmana de Sant Jordi.

Posteriorment, després d’un vídeo amb testimonis de les diferents cares dels torroellencs essencials, la regidora de Cultura, Roser Font, va introduir la cerimònia de lliurament d’obsequis florals a representants de cada col·lectiu: personal sanitari, de residències i de cura de la gent gran, d’oficis de manteniment d’instal·lacions, infraestructures i neteja de l’espai públic, policia local i serveis socials, però també del sector de productes alimentaris, de farmàcies i de primera necessitat, treballadors del transport (mercaderies i persones) i ONG i voluntaris.

Entre les intervencions, la directora del CAP, Alícia Gonzàlez, va agrair als ciutadans “l’ajut [com ara proporcionant guants i mascaretes fetes a casa] i comprensió”, i a l’equip, la “flexibilitat, treballant per sobre de les possibilitats i recursos”, i va fer una crida a mantenir l’alerta, perquè “tornen moments difícils” amb el risc dels rebrots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona