Administracions

Estudien canvis en la zona blava de l’Estartit

L’EMD farà el nou concurs a l’hivern i analitza com bonificar els residents

El president de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de l’Estartit, Francesc Ferrer, avança que volen redefinir el sistema d’aparcament tarifat al nucli, una de les competències de l’ens, amb vista a la renovació del contracte triennal, que venç aquest 2020. Ferrer aposta per “ampliar bonificacions als residents” i reduir l’aplicació del pagament a només tres mesos, del 15 de juny al 15 de setembre. Ara es paga d’inici de juny a final de setembre.

El dirigent, d’UPM, sempre assenyala que el contracte actual va ser obra de l’equip predecessor de Lest. L’any passat apostava per rebaixar alguns dels conceptes més criticats, com ara els 25 euros per anul·lació de sancions per no haver posat tiquet, que continuen vigents. A banda d’això, estudien el repartiment de places –aquest any n’han traslladat 55 de suprimides al passeig, a altres carrers– i solucions per als veïns, més enllà de l’hora gratuïta diària actual. Una de les possibilitats seria tendir cap al model de zones verdes, amb preus tous per als veïns i més elevats per als forans.

Conflicte en estudi

Mentrestant, un resident qüestiona que amb l’app per al pagament, l’hora d’estacionament per a un vehicle censat li surt a 1,60 euros per hora i per al segon, que encara no figura al padró, pels 1,20 tarifats, a més de conflictes per ser eximit de l’hora gratuïta. Des de Giropark, la concessionària, no tenien constància de cap altra queixa, però asseguren que ho verificaran, i obren la porta a retornar els diners cobrats de més als afectats que ho acreditin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona