Administracions

La CUP porta a Antifrau contractes de la Diputació

Diu que ha contractat viatges amb una sola agència de la ciutat per valor de 60.000 euros sense adjudicació

La CUP ha denunciat a l’Oficina Antifrau una sèrie de contractes que la Diputació de Girona ha fet amb una sola agència de viatges de la ciutat –l’agència Plaimont–, per valor de 60.000 euros, sense adjudicació prèvia. El partit creu que es pot haver comès un fraccionament de contractes per tal de no superar els 15.000 euros que legalment estan establerts com a màxim que es pot adjudicar a una empresa sense licitació. “Creiem que aquí hi ha una irregularitat i, de moment, Antifrau ho ha admès i ja ho està investigant”, va assenyalar ahir la diputada provincial de la CUP, Laia Pèlach

Per la seva banda, la Diputació de Girona assegura que tots els contractes que signa “s’ajusten a dret” i han ofert la informació necessària a les autoritat competents “per tal de revisar i millorar els processos que calguin”. Tanmateix, assenyalen que l’objectiu de la Diputació va encaminat a “treballar” pels 221 municipis de la demarcació. Destaquen que el Patronat de Turisme promociona la destinació en els principals mercats emissors i que aquestes accions impliquen que personal tècnic i, a vegades, també representants institucionals s’hi hagin de desplaçar.

59.329,03 euros

La CUP detalla que, segons reflecteixen els comptes generals de la Diputació, durant el 2019 aquesta empresa va rebre un total de 59.329,03 euros per diferents serveis prestats a la institució. Un cop admesa a tràmit la denúncia, Antifrau farà un estudi per valorar si hi pot haver irregularitats i, en cas que n’hi hagi cap, podria acabar a la via judicial.

La CUP ha posat en marxa la web Nomhoempasso.cat, on es detallen les despeses de la Diputació, moltes de les quals consideren que són “èticament reprovables”, encara que no siguin irregulars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona