Administracions

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas vol mobilitzar 150 habitatges buits

N’ha detectat a tots els pobles del municipi després d’un any de recerca

Ara intercedirà entre propietaris i llogaters o compradors potencials

El municipi de la Vall d’en Bas té un total de 150 habitatges buits repartits entre tots els pobles i nuclis que l’integren, i ara l’Ajuntament ha posat en marxa una procés per determinar quins poden mobilitzar-se i intercedirà entre propietaris i compradors o llogaters. Es tracta d’habitatges que tenen aquesta qualificació d’acord amb els criteris de la Generalitat; és a dir, que han estat desocupats durant els dos últims anys i s’ha consultat el cadastre per obtenir informació de cadascun d’aquests habitatges. El regidor d’Habitatge, Pep Calm, ha detallat que en tots els casos es tracta de cases de totes les tipologies, que són de particulars i que, tot i no ser grans tenidors, alguns en tenen més d’una i, fins i tot, puntualment arriben a la vintena.

Un any de feina

Aquest inventari s’ha dut a terme al llarg de l’any passat i té per objectiu, segons ha detallat el regidor d’Habitatge, donar resposta a la demanda de molts joves nascuts o no al municipi que busquen una residència a la Vall d’en Bas per poder emancipar-se i desenvolupar-hi el seu projecte de vida i joves parelles amb fills que volen establir-se a la Vall, a part de ser un compromís de l’equip de govern adquirit en el seu programa electoral.

Aquest procés ha consistit en un seguit d’entrevistes a persones de cada poble coneixedores de la situació dels habitatges per determinar quins estaven buits. I ara el govern local inicia un altre procés per contactar amb els propietaris. Així, aquesta mateixa setmana s’ha començat a contactar amb ells mitjançant carta i telèfon, per concertar una entrevista personal per veure quins plans, quines dificultats i quins dubtes tenen aquests propietaris.

A part, com a administració pública, s’oferirà, als que vulguin mobilitzar el seu habitatge i fer que s’ocupi de nou, tot el suport i l’acompanyament possible.

Dues promocions públiques

A la Vall d’en Bas, ara per ara, només hi ha cinc habitatges de protecció social. L’Ajuntament, però, està treballant en dues promocions per incrementar el parc d’aquest tipus d’habitatge. La promoció més avançada és la que s’està projectant a l’antiga rectoria de Sant Privat d’en Bas. Es tracta d’una operació de rehabilitació d’habitatges antics. Aquest projecte s’ha de concretar al llarg d’aquest any i inclou l’habilitació d’un accés autònom a l’actual, que és la plaça medieval i que també solucionaria el dels habitatges de la zona superior a l’antiga rectoria. L’altra operació, que va amb més retard, és la reconversió de l’antic casino de Sant Esteve d’en Bas en habitatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona