Administracions

Olot topa amb la Seguretat Social

L’Ajuntament ha hagut de pagar amb urgència 414.000 euros a l’Estat per cobrir un deute que s’estava negociant

L’Ajuntament d’Olot acaba de pagar 414.000 euros a la Direcció General de la Seguretat Social, corresponents a un deute que té l’origen el 2009, després que no ha fructificat l’intent del consistori que li deixessin fraccionar el pagament. En el ple municipal d’ahir, la regidora Montse Torras, visiblement indignada, va explicar el cas.

El 2009, l’Ajuntament va concedir una llicència d’obres a la Seguretat Social per a la construcció d’una nova seu, al solar de l’antiga farinera de la carretera de Santa Pau. Per aquella llicència es van cobrar 376.000 euros. L’organisme estatal, però, acabaria renunciant al projecte i el 2018 va reclamar la devolució d’aquells diners. Atesa la quantia de l’import, l’Ajuntament va demanar poder-lo fraccionar. Segons va explicar Torras, fins i tot l’alcalde (aleshores, Josep Maria Corominas) va anar a Madrid a parlar-ne. L’alcalde va tornar amb un principi d’acord per fer pagaments a terminis, però el pacte va ser només de paraula. El juliol passat –després d’un relleu en la seva direcció– la Seguretat Social va reclamar de nou el deute, sencer. Això va encendre les alarmes a Olot, ateses les complicacions financeres que hi havia arran de la Covid-19. Van explicar la situació a la nova direcció i, si bé inicialment semblava que s’avenia a fraccionar-ho, el mes passat –per a sorpresa de l’equip de govern– els van reclamar formalment els 376.000 euros, més 37.000 euros d’interessos de demora. Si no es pagava abans d’un mes, la Seguretat Social engegaria un procés contenciós administratiu.

“Tot plegat, una vergonya”, va concloure Torras, que va recalcar el fet que mai s’havien negat a pagar, sinó que demanaven facilitats, atès l’import i donat el context de crisi.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.