Administracions

L’Ajuntament d’Olot surt de les empreses de la ràdio i la televisió locals

El ple municipal inicia el procés per vendre’s la participació que té en les dues societats

En el cas de l’emissora, és propietari del 28% de les accions

Quaranta anys després d’entrar a la societat, l’Ajuntament d’Olot ha iniciat el procés per sortir de l’accionariat de Ràdio Olot, SA. El ple municipal d’aquesta setmana ho va aprovar, amb el vot a favor de tots els grups excepte del PSC, que es va abstenir. L’equip de govern (JxCat), després d’assessorar-se a la Direcció General de Mitjans de Comunicació, considera que el fet que una administració pública formi part d’una empresa privada “contradiu” la llei. No serà una retirada simbòlica, ni de bon tros, ja que l’Ajuntament té el 28,2% de les accions, valorades en 46.000 euros. “Ho negociarem. Hem de veure com ho traspassem i a mans de qui van a parar les accions; el de Ràdio Olot és un model que ens interessa conservar”, va declarar l’alcalde, Pep Berga, a aquest diari. La participació del consistori en l’accionariat de l’emissora es remunta a l’any 1981, en època de l’alcalde Joan Sala, quan es va voler assumir l’important deute que acumulava la societat anònima propietària de l’emissora. L’Ajuntament hi va entrar amb el 50% de les accions, tot i que seguidament en va traspassar una part a la Mancomunitat de la Garrotxa (precedent del Consell Comarcal) i a la Diputació.

El cas d’Olot TV

Per les mateixes raons, el consistori ha decidit aquesta setmana sortir de l’accionariat d’Olot TV. En aquest cas, però, la repercussió és mínima, atès que la participació de l’Ajuntament és del 2,78% de les accions (el 0,69%, segons l’empresa). Olot TV té com a accionista majoritari Itram, del grup ripollès Corisa.

LA FRASE

Hem de veure com ho traspassem i a mans de qui van a parar les accions [de Ràdio Olot]
Pep Berga
ALCALDE D’OLOT

LA DATA

1981
L’Ajuntament
va aprovar entrar en la societat anònima de l’emissora de ràdio.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia