Administracions

Vint milions d’euros per als ajuts al lloguer

El govern obre la convocatòria anual, amb un màxim de 200 euros mensuals

La Generalitat destinarà enguany 20 milions d’euros per ajudar les famílies a pagar el lloguer, la mateixa quantitat de l’any passat. En la convocatòria d’ajuts ordinaris d’enguany, s’han incrementat els límits del lloguer mensual per accedir als ajuts, una mesura amb què el govern es vol adaptar a la realitat del mercat. Així, els llogaters podran demanar l’ajuda si paguen un preu màxim per l’habitatge de 800 euros a la demarcació de Barcelona, de 550 a les de Tarragona i Girona, de 500 a la de Lleida i de 400 a les Terres de l’Ebre. En tots els casos, representa un increment de 50 euros respecte a l’última convocatòria. La subvenció que concedeix l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat, és d’un màxim de 200 euros al mes.

A l’hora d’atorgar l’ajut, es tindrà en compte el nombre de persones que viuen a l’habitatge i l’indicador de renda de suficiència de Catalunya, que per a l’exercici 2019 és de 7.967,73 euros anuals. Les sol·licituds es podran presentar fins al 4 de juny.

La voluntat del govern amb la nova convocatòria és “continuar donant resposta a les famílies que necessiten els ajuts per poder seguir vivint al seu habitatge de manera habitual i continuada”. La línia d’ajuts està pensada per a les persones que no es troben en situació de vulnerabilitat imminent, però que s’hi podrien veure abocades si no disposen d’una ajuda per a les despeses del lloguer del seu habitatge habitual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona