Administracions

2,4 milions per iniciar obres estratègiques a Sant Feliu

El govern local aprova, en el ple, habilitar partides per arranjar els entorns del monestir per al Thyssen, el pàrquing central i fer possibles 30 pisos socials

Per als habitatges adquiriran l’antiga Trachsler

El ple de Sant Feliu de Guíxols va aprovar ahir l'habilitació de 2,44 milions per engegar tres dels projectes estratègics del govern local: reurbanitzar l’entorn del monestir, habilitar el nou aparcament central i, de passada, adquirir terrenys per construir-hi entre 30 i 35 habitatges socials, una operació, aquesta última, sobrevinguda després que hagin assolit un acord amb els propietaris. Els diners provenen del romanent municipal acumulat en els darrers anys.

Els grups de l’oposició, però, van coincidir en l’abstenció. Des d’ERC, Sílvia Romero va qüestionar que s’avancin obres del museu a l’exterior. Cristina Vicens (JxCat) va trobar a faltar debat sobre uns projectes consumats. I Jordi Lloveras (Guíxols des del Carrer) no se’n va sortir a demanar una votació separada, perquè hauria votat a favor de l’habitatge protegit. Però també es va queixar pel fet d’haver de donar suport a imatges virtuals dels avantprojectes.

L’alcalde, Carles Motas, ho va definir com a “primera pedra” econòmica per a actuacions planificades durant la primera meitat del mandat, o des de l’anterior. La partida més destacada, d’1,6 milions, es destinarà a les obres d’arranjament de la plaça del Monestir, on substituiran el sauló per un nou ferm enrajolat, que donarà més rellevància a l’arc de Sant Benet i, a banda de la nova plaça enjardinada, l’espai per a vianants creixerà cap a les actuals zones de trànsit i aparcament de vehicles, amb la idea d’eixamplar voreres posteriorment a l’avinguda de Juli Garreta.És una obra que afrontaran amb recursos municipals –tot i que volen aspirar a diverses línies de subvenció i fons europeus, com en totes les altres obres–, mentre que pel que fa al Museu, Motas manté el propòsit d’adjudicar les obres perquè comencin l’any vinent, en espera de visitar la nova consellera de Cultura i tancar alguna aportació del ministeri. L’alcalde va insistir que els successius canvis d’interlocutors al capdavant del Departament i el Ministeri de Cultura els han dificultat assolir cap acord a llarg termini.

Pel que fa al complex d’aparcaments entre l’estació de bus i l’inici de la carretera de Tossa, l’alcalde va avançar que assignen 300.000 euros per al projecte i la direcció d’una obra que volen que comenci a principis del 2022 i a l’estiu ja estigui endegada al voltant del carrer Enamorats. Inicialment, oferirà 515 places, amb un cost d’entre 6 i 7 milions d’euros, si la doten amb plaques solars que permetrien alimentar punts de càrrega de vehicles i, amb excedents, alguns equipaments municipals.

L’últim projecte, i fins ara no anunciat, és una primera operació per generar habitatges protegits en un municipi on l’oferta de lloguer tendeix a l’escassetat i els preus es disparen, amb un acord per adquirir la totalitat del solar de l’antiga fàbrica tapera Trachsler –entre els carrers Antoni Ferrer i Huguet–. El pla de requalificació del sector preveia una dotació d’habitatge municipal que complicava barrejar pisos socials i privats, i el consistori ha acordat un suplement de 470.000 per a l’adquisició total d’una de les parcel·les, on cabran entre 30 i 35 pisos que el primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz, destacava que seran en règim de lloguer. A banda de l’illa d’habitatge, el planejament hi contempla la urbanització d’una petita plaça d’ús públic, i l’operació se signarà entre finals d’any i principis de 2022, un cop Governació autoritzi l’adquisició.

Habitatge protegit amb el llegat dels Anlló

Motas va dir que els 470.000 euros per a habitatge social deixarien marge per anar més enllà, amb altres operacions que tenen en estudi i una gran aposta paral·lela per desencallar la liquidació de l’herència intestada dels germans Anlló, encara en mans de la Generalitat perquè hi ha finques per vendre. En una d’aquestes, l’antic hotel Regente, negocien amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya que hi promoguin pisos dotacionals, per no malvendre-la i mantenir-hi l’edificabilitat disconforme. Respecte als pisos de la Trachsler, un cop tanquin la reparcel·lació decidiran la fórmula per construir el bloc, amb promoció directa o delegada en cooperatives d’habitatge protegit, un model pel qual estan apostant altres poblacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona