Santa Susanna, Igualada i Vilassar de Dalt, els municipis més endeutats per habitant

Aquestes localitats superen els 487 euros de deute per veí, que és la mitjana de la demarcació de Barcelona

Les famílies no són les úniques que estan endeutades, també ho estan els municipis. La diferència entre el nucli familiar i les localitats és que en el segon cas els números vermells són més difícils d'absorbir. L'anomenat deute viu té en compte el dèbit bancari i es calcula a partir de les següents operacions de risc: crèdits financers, valors de renda fixa i préstecs o crèdits transferits a tercers. En aquests càlculs es prescindeix del deute comercial de les entitats locals.

Tenint en compte tots aquests paràmetres, el Ministeri d'Economia i Hisenda ha fet públic que la demarcació amb el deute més elevat per habitant és Tarragona, amb 826 euros; la segueix la demarcació gironina, amb 680 euros; en tercer lloc hi ha la demarcació de Lleida, on és de 487 euros, i tanca el rànquing Barcelona, amb 591 euros per cada un dels habitants. La mitjana de Catalunya és, doncs, de 548 euros de deute per habitant. Aquesta xifra situa Catalunya com la segona comunitat autònoma més endeutada, amb un total de 4.037 milions, per darrere de Madrid, que lidera la classificació amb 7.812 milions, i per davant d'Andalusia, que ocupa el tercer lloc amb un total de 3.883 euros de deute viu.

Els més endeutats

A la demarcació de Barcelona, el municipi més endeutat és Santa Susanna, que ocupa també el tercer lloc en el rànquing de totes les localitats de Catalunya. Cada un dels seus 3.119 habitants deu de mitjana 3.046 euros, cosa que representa un deute total de 9,5 milions d'euros. Santa Susanna és una de les 306 localitats de l'Estat amb una mitjana de deute viu per habitant superior als 1.000 euros. També superen aquest llindar Igualada i Vilassar de Dalt, que són el segon i el tercer municipi amb el deute més gran de la demarcació barcelonina. Els números vermells d'Igualada arriben als 40.531 euros, que, dividits pels 38.164 habitants, donen una mitjana de 1.062 euros per cada un dels igualadins.

El deute de Vilassar de Dalt és de 1.002 euros per habitant, una xifra que s'obté dividint els 8.635 euros de deute entre els 8.621 habitants. A més distància d'aquest municipi del Maresme i ja amb un deute inferior als 1.000 euros hi ha Manresa. El deute viu per habitant d'aquesta localitat és de 975 euros.

Per sota de la mitjana

La ciutat de Barcelona té un deute que està per sota de la mitjana de la demarcació. Repartint els 770.000 euros de deute entre els més d'1,6 milions d'empadronats, surt que cada un deu 476 euros als bancs, cosa que representa 11 euros menys que la mitjana de la demarcació, 487 euros per habitant.

Malgrat totes aquestes dades negatives, hi ha més de tres mil municipis de l'Estat que poden presumir de no tenir cap deute i disposar d'un saldo positiu al banc.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.