Administracions

Una restitució històrica, però sense el barri de Bonavista

Dissabte que ve la Canonja recuperarà l'autonomia municipal perduda des que se'n va aprovar l'agregació al terme de Tarragona el març del 1963, i que es va fer oficial just un any més tard. Ara, 47 anys després d'aquest pas, recuperaran la categoria de ple municipi, tot i que amb una excepció en el marc territorial: el barri de Bonavista, històricament part de la Canonja, es quedarà finalment a Tarragona. Aquest barri, de fet, es va consolidar després que es produís l'agregació, un dels arguments que finalment es van fer servir per marcar els nous límits territorials. Segons l'acord pactat entre ambdues parts, com a compensació el nou municipi incorporarà al seu terme municipal uns terrenys industrials situats al sud del terme.

Els tràmits per a la segregació de la Canonja, que s'han fet de forma consensuada amb tots els grups, van arrencar el 2003 amb el compromís de l'aleshores alcalde Joan Miquel Nadal de reclamar la restitució de la municipalitat pel nucli. El mateix any, la Canonja va esdevenir Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), que li ha permès gestionar-se amb una certa autonomia des de llavors. L'any 2007 tots dos plens van aprovar l'expedient de segregació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona