la contra

L'arrelament de Les Fonts

La part santquirzenca del barri tindrà molt més fàcil fer els tràmits municipals a partir d'aquest 2009

TORRE JULIÀ, L'EPICENTRE. L'edifici, un dels més representatius de la part santquirzenca de Les Fonts, serà la seu de les dependències municipals descentralitzades així com d'altres serveis bàsics, com ara l'Oficina d'Atenció Policial, una biblioteca o l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

Les Fonts és un barri amb una singularitat única a la comarca del Vallès Occidental, tant pel fet de pertànyer a dos municipis diferents, Terrassa i Sant Quirze, com per la llunyania d'aquest segon nucli urbà. Sense anar més lluny, fins al passat mes de març, era impossible abastar amb transport públic una de les dues aglomeracions santquirzenques des de l'altra sense haver de fer llargs i feixucs transbordaments de tren, i actualment, per portar a terme qualsevol tipus de gestió amb l'Ajuntament, els ciutadans de Les Fonts encara no tenen cap més remei que, o bé recórrer al vehicle privat, o bé emprar la bústia municipal que tenen habilitada a la seva zona.

Aquest 2009, però, passarà a la història per l'arrelament que experimentarà aquest espai, de més de 2.000 habitants, respecte del nucli central, el que conté l'administració. Per primera vegada, s'han posat a la disposició de la ciutadania una línia d'autobusos interurbans que connecta directament Sant Quirze i les Fonts cada hora, i, després de l'estiu, ja existiran unes dependències municipals descentralitzades a l'edifici de Torre Julià. «Volíem dotar el barri d'uns equipaments adients a les necessitats que requereix. Les Fonts és una de les prioritats del nostre govern i pensem que ha de gaudir de bona part dels serveis de l'administració local tot i que estigui allunyat», destaca l'alcaldessa de la població, Montserrat Mundi, que la setmana passada va poder comprovar l'avançat estat de rehabilitació d'aquesta antiga casa d'estiueig de principis del segle XX i posterior residència de monges.

El tinent d'alcaldia de Territori, Pep Llamas, afegeix que, al marge de les dependències municipals, també s'habilitaran «sales de tallers, salons d'ús múltiple, vestíbuls generals i zones d'ocupació ocasional», tot aprofitant els 250 m² disponibles a Torre Julià i els 300 m² que es crearan en un annex. Les funcions concretes es determinaran «mitjançant un pla de gestió que permetrà adaptar l'espai a les necessitats existents que es puguin detectar», puntualitza el tinent d'alcaldia de Serveis Personals i president del Consell Comarcal, Antoni Rebolleda.

Ell, per cert, és un dels membres de la comissió intermunicipal de Les Fonts, que per primera vegada han creat els consistoris de Sant Quirze del Vallès i Terrassa, amb la representació de tres tècnics i tres regidors per municipi i la supervisió dels dos alcaldes. Tot i que els serveis bàsics continuaran corresponent a cada Ajuntament, la comissió té previst diagnosticar problemes comuns, com ara la seguretat ciutadana, la neteja viària, el transport públic, la planificació, l'ús d'equipaments, i la coordinació general en serveis i programes, per posteriorment proposar actuacions. Un salt de qualitat més per a la part santquirzenca de Les Fonts, on en els pròxims mesos, a més, es restaurarà l'única pista poliesportiva i es construirà, molt a prop de l'actual CEIP, una escola bressol, que en principi entrarà en funcionament a l'estiu del 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona